(FOTO) Trinaest maturanata na dan dodele diploma dobilo posao u Merkatoru!

Autor: Republika

Vesti

21.06.2019

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trinaest učenika Poljoprivredne škole Beograd odmah nakon završene mature, dobilo je posao u IDEA prodavnicama, Roda marketima i Mercator hipermarketima, u okviru projekta dualnog obrazovanja koji treću godinu zaredom sprovode Ministarstvo prosvete, nauka i tehnološkog razvoja, Privredna komora Srbije, Poljoprivredna škola Beograd i kompanija Mercator-S.

RepublikaFoto: Promo foto

Saradnja obrazovanja i privrede ključna je za smanjenje nezaposlenosti u Srbiji saglasili su se učesnici konferencije koja je organizovana ovim povodom - Gabrijela Grujić pomoćnica ministra prosvete za dualno obrazovanje, Ana Stojanović rukovodilac Službe za dualno obrazovanje i obrazovne politike u Privrednoj komori Srbije, Dragan Filipović direktor Poljoprivredne škole PK Beograd i Danijela Vasilj direktorka Sektora razvoja in store procesa i prodajnih formata kompanije Mercator-S.

Gabrijela Grujić, pomoćnica ministra za dualno i preduzetničko obrazovanje i vaspitanje, rekla je da je ovo veliki dan za Poljoprivrednu školu i da je potpisivanje ugovora 13 maturanata, smera pekar i mesar sa kompanijom Mercator-S, dokaz kvaliteta znanja u ovoj školi. Ona je dodala da je, pored toga što su odmah nakon školovanja dobili posao, važno i to što je taj posao upravo u Srbiji.

RepublikaFoto: Promo foto

Ana Stojanović rukovodilac Službe za dualno obrazovanje i obrazovne politike Privredne komore Srbije, objasnila je da je Mercator-S jedna od prvih Kompanija u Srbiji koja se uključila u sistem dualnog obrazovanja i da današnji ugovori govore o tome koliko su zadovoljni učenici, ali i poslodavci.

Dragan Filipović direktor Poljoprivredne škole Beograd objasnio je da nacionalni model dualnog obrazovanja pored teorijske nastave podrazumeva odgovarajuću praktičnu nastavu kroz rad kod poslodavca.

- Kompanija Mercator-S i Poljoprivredna škola imaju saradnju na zavidnom nivou već dugi niz godina, i zajedno radimo na obrazovanju i vaspitanju omladine - rekao je Dragan Filipović i dodao:

- Kao škola posnosni smo na kadar koji školujemo i želimo im puno uspeha u budućnosti.

RepublikaFoto: Promo foto

Danijela Vasilj, direktorka Sektora razvoja in store procesa i prodajnih formata kompanije Mercator-S, istakla je da Mercator-S kao jedan od najvećih poslodavaca u Srbiji, sa više od 8.000 zaposlenih, posebnu pažnju posvećuje ljudima. Zbog toga već treću godinu zaredom aktivno učestvuje u programu dualnog obrazovanja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

- Ostvarili smo saradnju sa 20 srednjih stručnih škola, a praksu je kod nas obavilo više od 250 učenika koji žele da se stručno usavršavaju. Ovaj program je interesantan zbog toga što, osim praktične nastave, učenicima obezbeđujemo i stipendije, a onda ih, odmah nakon sticanja diplome, i zapošljavamo kod nas - rekla je Danijela Vasilj.

Programe saradnje sa stručnim školama kompanija Mercator-S sprovodi već godinama u 19 gradova širom Srbije. Ove godine više od 250 učenika je uključeno u praktično obrazovanje u IDEA, Roda i Mercator prodavnicama. U okviru programa standardne praktične nastave praksu obavlja 135 učenika, dok je u okviru programa dualnog obrazovanja na praksi 123 učenika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading