PRAVDA ZA RADOVANA: Zbog bahatih notara Samardžić sa cerebralnom paralizom ne može da primi prvu platu

Autor:

Vesti

21.06.2019

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radovan Samardžić sa cerebralnom paralizom, koji je od nedavno zaposlen u "CarGo Technologies" zbog neodgovornog, bahatog i neradničkog ponašanja notara iz Smedereva nažalost neće moći da dobije svoju prvu platu.

RepublikaFoto: Promo foto
Radovan Samardžić sa cerebralnom paralizom

Naime, notar Aleksandar Mrkaljević iz Smedereva je bezobzirno zahtevao da Radovan sam dođe do njegove kancelarije i potpiše dokumenta, iako je poznato da je Radovan nepokretan i da ne može sam da se potpiše.

Nakon višednevnih poziva i molbi da omoguće Radovanu da dobije svoja primanja, jedini odgovor koji je dobijen od notara Mrkaljevića je da "ne mogu da izađu na teren u narednih mesec dana". Istovremeno, dok notar Mrkaljević odbija da radi, javno-beležnička kancelarija Bojane Babić, drugog smederevskog notara, danima nije dostupna ni na jedan zvaničan broj telefona.  

"CarGo" je prijavio Radovana u skladu sa zakonom na neodređeno vreme, a da je sledeći korak bio otvaranje tekućeg računa u Poštanskoj štedionici.

- Međutim, pošto Radovan ima cerebralnu paralizu i ne može sam da se potpiše, u prisustvu notara mora da ovlasti svog oca da u njegovo ime koristi račun na koji će mu leći plata - objašnjavaju u pravnom timu CarGo-a.

Otac Radovana Samardžića, Vasilije istakao je da je ovo velika sramota jer je više puta zvao notara da mu kaže da Radovan ne može da izađe iz kuće jer ne može da se kreće, nakon čega nijedan odgovor od njih nije dobio.  

RepublikaFoto: Promo foto

- Ovakve prepreke za osobe sa invaliditetom su nedopustive, ali najviše nas šokira bezobzirnost ovih notara koji su umislili da su gospodari života i smrti i koji svojim bahatim ponašanjem predstavljaju problem za sve građane, a posebno za one koji imaju neki oblik invaliditeta - istakao je predsednik Udruženja građana "CarGo" Aleksandar Vučić.

Vučić je pozvao Ministarstvo pravde, pod čijom ingerencijom deluju javni beležnici, da reaguje i reši nastalu situaciju kako bi Radovan mogao da dobije platu koju je zaradio i kako se ovakve situacije ne bi dešavale i ostalim građanima Srbije.

- Ovo je nečuveno i ovo je velika sramota. Pozivamo na pravdu za Radovana! I pravdu za sve ljude Srbije, čiji je Radovan simbol. Notarima imamo da poručimo – da treba da ih bude sramota, jer zbog njih sada jedna osoba sa teškom bolešću neće ostvariti svoj san i dobiti svoju prvu platu, jer njih mrzi da izađu na teren i odrade petominutni posao - istakao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading