Sastanak sa predstavnicima kompanije "Power construction corporation of China LTD"

Autor: Republika

Vesti

20.06.2019

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici Gradske opštine Rakovica i kineske državne kompanije "Power Construction Corporation of China Ltd" održali su danas sastanak u sedištu te firme u Resniku. Predsednika Gradske opštine Rakovica Vladana Kocića i saradnike primio je direktor projekta ove kompanije, gospodin Liu Menglu sa saradnicima. Firma angažovana je na izgradnji Beogradske obilaznice.

RepublikaFoto: Promo foto
Tekst potpisa

Na sastanku je dogovoreno da će lokalna samouprava i izvođač radova biti u stalnom kontaktu sa građanima za sva njihova pitanja i probleme koji bi mogli da se jave tokom izvođenja radova na celom projektu. Ukoliko građani prijave problem za koji sumnjaju da je nastao izvođenjem radova, kompanija „Power Construction Corporation of China Ltd“ će pokrenuti istragu i utvrditi činjenice. Ukoliko se utvrdi da su eventualna oštećenja nastala tokom radova, kompanija će se potruditi da ih u što kraćem roku reši. 

Predstavnici kineske kompanije su upoznali predstavnike Gradske opštine Rakovica i sa delatnošću kompanije, kao i sa projektom i sa dinamikom radova na Obilaznici. Predstavnici kineske kompanije istakli su da su uvereni da će radove završiti u roku, da uvek poštuju zakone i standarde zemlje u kojoj rade i da je veoma bitno da uspostave dobar kontakt sa lokalnom zajednicom koja živi u blizini lokacije gde se izvode radovi. 

Predsednik Gradske opštine Rakovica Vladan Kocić rekao je da je ponosan što jedna takva, svetska kompanija izvodi tako važan infrastrukturni projekat.  Kocić se posebno zahvalio predstavnicima kompanije na želji da uspostave saradnju sa Opštinom Rakovica, ali i sa lokalnom zajednicom.

RepublikaFoto: Promo foto

Po završetku sastanka predstavnici kompanije „Power Construction Corporation of China Ltd“ odveli su predstavnike Gradske opštine Rakovica u obilazak radova na prokopavanju drugog tunela Straževica, gde su govorili o dinamici radova kao i planovima za naredni period.

Nakon toga svi zajedno su posetili domaćinstva delu Plandiške ulice, kao i ulici Branislava Paraća koja se nalaze iznad tunela gde se izvode radovi. Sa građanima se razgovaralo o mogućnosti da „Power Construction Corporation of China Ltd“, kao društveno odgovorna kompanija, pokosi zelenu površinu u ovom naselju, koja se nalazi iznad tunela gde se izvode radovi.  Građanima je potvrđena namera i lokalne samouprave i izvođača radova da budu na raspolaganju za sva pitanja i probleme koji bi mogli nastati tokom izvođenja radova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading