NIS ulaže u zdravstvene ustanove širom Srbije

Autor: Sponzorisani tekst

Vesti

20.06.2019

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Briga o dobrobiti zajednice predstavlja važan deo poslovanja modernih kompanija. Upravo zato, u savremenom poslovnom svetu, svaka uspešna kompanija pored poslovnih rezultata, odlikuje se i odgovornim odnosom prema zajednici.

RepublikaFoto: Promo foto
Foto: Ilustracija

Kada je reč o Srbiji, jedan od pozitivnih primera je kompanija NIS koja već godinama kroz programe društvene odgovornosti unapređuje zajednicu u različitim oblastima,  posebno kada je reč o podršci mladima. Vodeći se činjenicom da je samo zdrava zajednica ujedno i jaka zajednica, ovogodišnjim programom „Zajednici zajedno“, NIS u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i lokalnim zajednicama u zdravstveni sistem Srbije ulaže gotovo milion evra (116,5 miliona dinara). Tako će za 20 zdravstvenih ustanova u kojima se leče najmlađi, NIS donirati sredstva koja će biti iskorišćena za  rekonstrukciju i adaptaciju dečjih dispanzera, nabavku savremene medicinske opreme i aparata, kao i sanitetskih vozila sa modernom opremom.

Ovo nisu prve donacije NIS-a u unapređenje rada zdravstvenih institucija u našoj zemlji. Naime, оva kompanija je do sada donirala oko 100 miliona dinara za nabavku savremenih aparata Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, Univerzitetskoj dečjoj klinici „Tiršova“ u Beogradu, Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu i Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici. Takođe, podržan je i rad Hemato-onkološkog odeljenja za dečje interne bolesti u Nišu, Klinike za opekotine u Beogradu, kao i Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić", gde je donacijom kompanije i njenih zaposlenih opremljena operaciona sala.

RepublikaFoto: Promo foto

Inače, program društvene odgovornosti NIS-a „Zajednici zajedno“ jedinstven je po mnogo čemu. Program se sprovodi već 11 godina u 13 gradova i opština širom Srbije (Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Požarevac, Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Srbobran, Žitište, Kanjiža i Plandište), a do sada je kroz ovaj program realizovano više od 900 projekata iz različitih oblasti vrednih preko milijardu dinara u opštinama i gradovima širom Srbije.

Iz NIS-a najavljuju da će i u narednom periodu nastaviti da podržavaju i ulažu u projekte koji će unaprediti život građana i doprinositi opštem boljitku čitave zajednice, a posebno onih najmlađih.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading