SRPSKI SPASILAC OSVOJIO SRCA AMERIČKE DECE: Nikola je naš Supermen

Autor:

Vesti

05.09.2017

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin koga obožavaju Amerikanci! Nikola Živković, diplomirani pravnik iz Beograda, već nekoliko godina provodi leta radeći kao spasilac na bazenima širom Amerike. Dosad je od davljenja spasao desetine mališana, pa je o njegovom podvigu prošle godine pisala i lokalna štampa.

RepublikaFoto: facebook.com/Nikola Zivkovic
Nikola Živković

Zbog pažnje sa kojom radi svoj posao i posebnog odnosa sa najmlađima, ovaj Beograđanin je osvojio srca Amerikanaca, zbog čega su mu pred kraj još jedne letnje sezone i povratak u Srbiju napravili oproštajnu žurku i uručili uramljenu fotografiju dece o čijoj je bezbednosti vodio računa, ali i novčanu nagradu.

- Neki ljudi brzo uđu u naš život i odu, neki ostanu neko vreme, ali zauvek ostave urezane slike u našim srcima i nikad nećemo biti isti bez njih! Hvala ti, veliki čoveče, nedostajaćeš nam - napisali su roditelji podstaknuti neizmernom ljubavlju i beskonačnim simpatijama njihove dece prema našem Nikoli. I mališani su dali svoj doprinos i osmislili pesmu pod nazivom "One call away Nik is our Supermen".

Priča o ovom Srbinu velikog srca došla je i do vlasnika celog stambenog kompleksa od 96 stanova u kom Živković radi, koji je i sam poželeo da upozna Nikolu. Dečja ljubav i iskrenost u zemlji udaljenoj desetinama hiljada kilometara od Srbije pokazuju da dobrota i humanost bivaju uvek uzvraćeni i predstavljaju planetarnu vrednost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading