(VIDEO) "PONIŠTITE ZAVRŠNI ISPIT", "KRADETE NAM BUDUĆNOST": Osmaci se skupili ispred Ministarstva prosvete

Autor: blic.rs

Vesti

18.06.2019

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osmaci iz nekoliko beogradskih škola okupili su se danas u 13 sati ispred Ministarstva prosvete, i kako javljaju reporteri "Blica" pristiže ih još. Mali maturanti traže ukidanje prijemnog ispita i upis na osnovu uspeha iz škole, nakon što je "isplivao" test iz matematike.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Protest učenika ispred Ministarstva prosvete

Podsetimo, mali maturanti juče su polagali test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a za danas je bio zakazan ispit iz matematike, koji je otkazan, i pomeren za četvrtak, imajući u vidu da je test "procurio" i došao do đaka.

Osmaci koji se upravo okupljaju ispred ispred Ministarstva prosvete traže ukidanje male mature. Oni nose transparente poput "Nećemo prijemni" i "Kradete nam budućnost".

Kako javljaju reporteri "Blica", iako je obezbeđenje reklo okupljenima da se udalje, sve veći broj dece je nastavio da pristiže, zatim su prošetali do zgrade Vlade, i ponovo se vraćaju ka Ministarstvu.

 

 

Među okupljenima, javaljuju naši fotoreporteri, nema profesora.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Bilo je spekulacija i da je kompromitovan kombinovani test, koji će se polagati sutra, međutim iz Ministarstva prosvete dematnuju te navode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Jelka

18.06.2019 13:19

Deca su u pravu! Zaista im kradete buducnost! Cemu ova farsa, ovo mucenje? Dovoljan je uspeh koji su pokazali tokom osmogodisnjeg skolovanja da im otvori "vrata" koja su zasluzili...

milic

18.06.2019 16:02

@Jelka - Ako smem da primetim deca nisu ispisala zahteve flomasterima ili bojicama vec su odstampani ....a da necemo prijemni ...deca su to znala odavno ..nikakva zla namera ..