JAČA MEĐUNARODNA SARADNJA: Sastala se republički javni tužilac sa generalnim tužiocem Bavarske i potpredsednikom EVRODžAST-A

Autor:

Vesti

18.06.2019

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički javni tužilac, Zagorka Dolovac, sastala se danas Generalnim tužiocem Bavarske, Rajnhardom Rotle-om, i potpredsednikom EVRODžAST-a Klausom Mejerom Kabrijem, koji su, zajedno sa saradnicima, posetili Republiku Srbiju na poziv Republičkog javnog tužilaštva.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Klaus Mejer Kabri, Zagorka Dolovac i Rajnhard Rotl

Zagorka Dolovac istakla je zadovoljstvo što su kolege iz Generalnog tužilaštva Bavarske posetile Republiku Srbiju, nakon prošlogodišnje posete Republičkog javnog tužilaštva SR Nemačkoj, i istakla da se održavanjem sastanaka između tužilaštava dve zemlje jača međusobna saradnja, što doprinosi  uspešnoj borbi protiv kriminala.

Rajnhard Rotle složio se sa značajem efikasne saradnje između tužilaštava dve zemlje i pružio punu podršku njenom daljem razvoju. On je naglasio da je Srbija jedna od najvažnijih država na Balkanu i da želi da produbi kontakt i saradnju sa tužilaštvom Srbije.

Foto: Srpski telegraf

Potpredsednik EVRODžAST-a pohvalio je rad javnog tužilaštva i ministarstva pravde u oblasti međunarodne saradnje i postupanju po zamolnicama EVRODžAST-a i naveo da su organi EVRODžAST-a dali saglasnost za zaključenje Sporazuma sa Srbijom. 

Foto: Srpski telegraf

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading