NARANDŽASTI ALARM! Kiša se sručila na Beograd, a to nije sve: Meteorolozi upozoravaju na žešće nepogode i opasnost od štete!

Autor: Republika

Vesti

17.06.2019

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od ranih prepodnevnih sati meteorolozi su upozoravali Beograđane da nigde ne kreću bez kišobrana, te da su moguće vremenske nepogode, i kada su već svi pomislili da su stručnjaci za vreme omanuli, nešto posle 17 časova na deo Beograda sručio se pljusak.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOSKIĆ
Foto: Ilustracija

- Do kraja dana i sutra nestabilno sa lokalnom pojavom pljuskova i grmljavine, intenzivnijim u severnim i zapadnim delovima zemlje, kao i na teritoriji Beograda, gde se očekuju vremenske nepogode, 20 do 30 litara kiše u kratkom vremenskom periodu, lokalno i više, grad i olujni vetar - glasi upozorenje RHMZ koje je na snazi do sutra.

RepublikaFoto: Printcreen/hidmet.gov.rs

U međuvremenu, RHMZ je izdao novo upozorenje koje važi za prestonicu.

- Na području Beograda od 17.40 do 19.38 kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom - stoji u najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Danas je na teritoriji Beograda na snazi narandžasti meteoalarm što znači "da je vreme opasno, da su prognozirane opasne vremenske pojave i to takvog intenziteta da mogu da prouzrokuju materijalnu štetu i da budu opasne po ljude i životinje".

Foto: Printcreen/hidmet.gov.rs

U Beogradu je u 17.00 časova izmerena temperatura od 26 stepeni, ali je zbog izuzetno velike vlažnosti, od čak 70 odsto, utisak kao da je napolju mnogo toplije, odnosno 33 stepena.

Podsetimo, meteorolozi su prethodnih dana više puta ponavljali da je čoveku prijatnije na 50 stepeni u Egiptu, gde nema velike vlage, nego kod nas na 30 stepeni kada je povećana vlažnost vazduha.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading