Počinje pojačana kontrola policije: Vozači, pamet u glavu! Evo ko je prvi na tapetu!

Autor: Tanjug

Vesti

17.06.2019

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od 1. do 12. juna u saobraćajnim nesrećama u Srbiji je poginulo 14 osoba, pokazuju podaci MUP-a, a zbog početka turističke sezone, policija od 10. juna sprovodi stalnu pojačanu kontrolu saobraćaja, a posebno autobusa, koja će trajati sve do kraja septembra.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Policija pojačano kontroliše saobraćaj, posebno autobuse koji prevoze turiste u domaćem i međunarodnom prevozu.

Takode, u cilju sprečavanja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama tokom turističke sezone planirana je pojačana kontrola saobraćaja na otkrivanju i sankcionisanju najtežih prekršaja.

Među njima su upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, nepoštovanje ograničenja brzine kretanja, nekorišćenje sigurnosnih pojaseva u vozilu i nenošenje zaštitne kacige.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U MUP-u za Tanjug navode da je od 1. januara do 12. juna evidentiran manji broj saobraćajnih nezgoda u odnosu na isti period 2018. godine, a broj poginulih je za 11,88 odsto manji.

Na putevima u Srbiji u saobraćajnim nezgodama tokom 2018. godine poginulo je 548 osoba, a povređene su ukupno 20.842 osobe, dodaju u MUP-u.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading