Prekoračili brzinu, pa kupuju vreme na parkingu

Autor:

Vesti

05.09.2017

05:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Donošenje novih propisa u saobraćaju i uvođenje kazne za prekoračenje prosečne brzine, čini se, pun je pogodak, ali srpski vozači već su našli način kako da eventualne kazne izbegnu.

RepublikaFoto: e-stock/M. JOŠIDA
PUMPA Ima mnogo više mušterija sada nego ranije

Na poslednjoj benzinskoj pumpi "Gasproma" pred kraj auto-puta Niš-Beograd, kod naplatne rampe Vrčin - gužva na parkingu. Neki vozači su nove propise naučili na teži način. Jedan od njih je i Leskovčanin u brzom automobilu koji je odlučio da napravi pauzu.

- Ma u petak sam išao istom relacijom, od Niša do Beograda. Na naplatnoj rampi sam uz slip dobio i papirić na kom je pisalo da mi je prosečna brzina bila 122 kilometra. Sada čekam da vidim da li će mi na kućnu adresu stići pismo od saobraćajne policije. Priznajem, i sada sam išao jedan deo puta brže od 120, zato i pravim sada pauzu, kaže ovaj vozač, uz molbu da ne slikamo ni njega ni automobil.

PUNI I KAFIĆI

Da se nešto neuobičajeno dešava na ovoj pumpi, potvrđuje i jedan od radnika, Stefan Damjanović. On i kolega prodaju kafu, cigarete i grickalice i imaju pune ruke posla.

- Od kraja avgusta svi pričaju o tome, ljudi su prilično informisani, naročito naši vozači. Većina stranaca zna za taj sistem jer se primenjuje i kod njih. Stalno odgovaramo na pitanja šta je zapravo taj sistem i kako funkcioniše. Ima mnogo više mušterija sada, od prvog septembra, nego ranije - kaže Damjanović.

Njegove reči potvrđuje i situacija na parkingu iza pumpe. Skoro sva mesta su zauzeta. Bračni par, on Nemac, ona Srpkinja, piju kafu i prave puš-pauzu pred nastavak puta.

- Idemo iz Vrnjačke Banje. Znamo za to, nešto slično postoji i kod nas, samo što je ograničenje 130 kilometara, a negde uopšte i nema ograničenja. Poštujemo propise, a stali smo malo da se odmorimo - kaže sagovornica.

ZNAJU ZA KAZNE

Dvojica Makedonaca iz Skoplja stali su baš tu da pojedu sladoled. Po njihovim rečima, i oni poštuju propise.

- Mi takođe radimo nešto slično u vezi sa saobraćajem i normalno je da poštujemo propise i kod nas i u drugim zemljama. Nismo policajci, ali zbog posla ne bismo se predstavljali - kažu ovi Skopljanci.

Na naplatnoj rampi se inkasanti još nisu uhodali. Po rečima jednog od njih, sve ide preko saobraćajne policije i oni nemaju nikakve veze sa naplaćivanjem kazni. Oni nisu mogli da objasne kako će biti kažnjavani stranci koji prekorače prosečnu brzinu. Jedni tvrde da im neće biti podignuta rampa na Vrčinu, dok drugi tvrde da će to biti regulisano na granici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading