Prvi u Srbiji: CarGo uvodi vozila za osobe sa invaliditetom

Autor: Sponzorisani tekst

Vesti

12.06.2019

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana “CarGo” najavio je danas da je potrebno da se nabave vozila namenjena za osobe sa invaliditetom, nakon kupovine elektromotornih kolica za Radovana Samardžića sa cerebralnom paralizom.

Foto: Promo foto

- Radovan je naša inspiracija. Njegova želja za životom i kretanjem, a Udruženje je tu da svima pruži nesmetano kretanje ulicama. Nakon kupovine kolica, mnogi građani koji imaju decu sa nekim vidom invaliditeta i same osobe sa invaliditetom su nam pisale i zamolile da im olakšamo kretanje. Zato smo se odlučili da pružimo pomoć onima kojima je ona neophodna - rekao je Vučić.

On je dodao da bi Udruženje “CarGo” bilo prvo u Srbiji koji u okviru svog Udruženja uvodi vozila za osobe sa invaliditetom i istakao da se nada da će postati inspiracija i ostalim udruženjima kako treba da doprinesu zajednici u kojoj žive.

- Nažalost, u Beogradu i ostatku Srbije ne postoji mogućnost da se osobe sa invaliditetom same, bez dodatne pomoći roditelja, prijatelja, prevezu sa jednog kraja grada na drugi. Javni gradski prevoz nije opremljen za osobe sa invaliditetom. Zato verujemo da je ovo odlična vest za sve osobe sa invaliditetom jer će im mnogo olakšati život - izjavio je predsednik Udruženja “CarGo”.  

On je istakao da će vozila pružiti najveći stepen bezbednosti, jer su prilagođena svim osobama sa invaliditetom.

- Cilj Udruženja je i da pomaže svojim članovima i njihovim porodicama koji imaju problem sa kretanjem - istakao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading