BEZ VRDANJA! Poreska češlja firme i traži račune za prevoz, nema povlašćenih!

Autor: bizlife.rs. Republika

Vesti

12.06.2019

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državna i privatna preduzeća definitivno će morati da pravdaju novac isplaćen za prevoz zaposlenih, prenose mediji i navode da je Poreska uprava već krenula u inspekcije i kontrole.

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Kako se saznaje, prema mišljenju Ministarstva finansija, poslodavci dužni da za isplate zaposlenima za dolazak i odlazak sa rada poseduju verodostojne računovodstvene isprave i to: račun za kupovinu mesečne pretplatne karte, dnevne ili karte za jednu vožnju u javnom prevozu, račun za gorivo u slučaju korišćenja sopstvenog vozila, eventualno za minibus, pa čak i taksi.

Iako su mnogi skeptični u vezi sa tim kako će to zaživeti u praksi, iz Poreske uprave koja je zadužena za kontrolu računa, tvrde suprotno.

- Naši inspektori početkom meseca krenuli su u kontrole, sve u skladu sa zahtevom Ministarstva finansija. Do sada su izvršene dve do tri kontrole, a neke vidljivije rezultate možemo očekivati do kraja leta - kaže Ivan Paligorić iz Poreske uprave.

Pojedini poslodavci su već pre nekoliko meseci tražili od zaposlenih da skupljaju račune od karata u gradskom prevozu ili od benzina na pumpama.

Poslodavci nisu nimalo oduševljeni ovom odlukom i smatraju da je to za njih još samo jedan namet.

- Novac za prevoz koji je do sada po zakonu mogao da bude neoporezovan sada se posmatra kao redovan deo primanja i biće oporezovan - kaže Nebojša Atanacković, predsednik Unije poslodavaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading