Blagojević pozvao građane da prijave štetu od poplava: Za obnovu domova od 120.000 do 600.000 dinara

Autor: Tanjug

Vesti

10.06.2019

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani će za obnovu svojih domova, koji su oštećeni u poplavama, dobijati između 120.000 i 600.000 dinara, u zavisnosti od stepena štete, izjavio je direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Marko Blagojević

Blagojević je rekao da će posle poplava, u kojima je, prema grubim procenama, pričinjena šteta od 25 miliona evra, prioritet biti obnova domova, dok će popravke mostova i puteva pričekati izveštaje sa procenama koje treba da dostave lokalne samouprave, prenose "Večernje novosti". 

On je dodao da će Kancelarija za javna ulaganja u četvrtak pred Vladu izaći sa Programom obnove objekata zbog poplava, nakon čega može da krene isplata pomoći građanima. 

- Građani su pozvani da prijave štetu, a opštine već rade i procenjuju u kom stepenu su objekti oštećeni. Imamo pet kategorija - od najmanje za koju je predviđena pomoć od 120.000 dinara, do najveće štete za koju se planira iznos od 600.000 dinara - rekao je Blagojević. 

 

 

On je istakao da prve prve procene pokazuju da je u poslednjim poplavama oštećeno oko 1.000 kuća.

- Kada opštine izdaju rešenja, Kancelarija će uplatiti sredstva direktno na račun korisnika - objasnio je Blagojević. 

Kako je naveo, od 22 opštine, u kojima je proglašeno stanje elementarne nepogode, najugroženije su Kraljevo i Guča, jer je poplava napravila štetu na celoj njihovoj teritoriji. 

- U Kraljevu su poplave oštetile 460 stambenih objekata, a u Guči oko 250. Građani nemaju razloga za brigu, sredstva su obezbeđena - poručio je Blagojević.

"Večernje novosti" dodaju da je, pored oko 1.000 kuća, u poplavama oštećeno oko stotinak mostova i nekoliko stotina kilometara puteva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading