Promene na Filološkom fakultetu: Od 1.oktobra studije hebrejskog

Autor: Tanjug

Vesti

06.06.2019

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od 1. oktobra ove godine mladi u Srbiji će moći da studiraju hebrejski jezik i kulturu na Filološkom fakultetu u Beogradu, piše sutrašnja Politika.

RepublikaFoto: google.maps/printscreen
Foto: Ilustracija

Hebrejski jezik predavaće profesor Gideon Grajf, istoričar i istraživač Holokausta iz Izraela, koji je postao i redovni profesor Univerziteta u Beogradu, a Nacionalno akreditaciono telo odobrilo je akreditaciju studijskog programa hebrejskog jezika na Filološkom fakultetu.

Istovremeno, navodi list, prof. Grajf će na ONO koledžu u Izraelu, u okviru svog predmeta o Holokaustu, početi da predaje kulturu sećanja o Jasenovcu po svojoj knjzi "Jasenovac - Aušvic Balkana".


Deo nastave posvetiće i multikulturalnom predmetu "Srpski Jevreji i Srbija kao kolevka modernog cionizma", s posebnim osvrtom na srpske Jevreje - rabina Alkalaja, Teodora Hercla, Davida Albalu, kao i na predstavljanje Srbije kao prve zemlje koja je priznala Balforovu deklaracije iz 1917. godine, navodi list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading