(VIDEO) PONOS SRBIJE: Marko je pobedio u "Slagalici" i osvojenih 50.000 odlučio da da bolesnoj deci

Autor: blic.rs

Vesti

05.06.2019

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Želja da se pomogne obolelim mališanima i uspomena na oca koji je preminuo u toku njegovih priprema za učešće u kvizu, bili su motiv Marka Protića da se u "Slagalici" odrekne svoje nagrade u humanitarne svrhe.

Foto: twitter.com/Zagorka

Učestvujući u najpopularnijem domaćem kvizu, Marko, profesor matematike u osnovnoj školi u Ljuboviji, osvojio je novčanu nagradu od 50.000 dinara, a onda je na kraju takmičenja, zahvaljujući se na nagradi, izgovorio rečenicu koja je dirnula gledaoce.

– Ja bih hteo ovom prilikom da kažem da ću osvojenu sumu pokloniti Udruženju “Podrži život” u spomen na mog pokojnog oca Radenka Protića – rekao je Protić.

Profesor matematike otkriva da je od samog početka znao kome će, ukoliko je osvoji, uručiti nagradu. Motiv je, kako kaže, bila informacija do koje je došao u viber grupi svojih "klasića" iz vojne gimnazije, koji su razgovarali kako da pomognu gimnazijskom drugu, pripadniku Vojske Srbije Marku Kujundžiću iz Užica, čije je dete bolesno.

- Tako da sam već tada odlučio da ukoliko osvojim bilo kakvu novčanu nagradu da je ustupim nekom humanitarnom udruženju koje se dokazalo u svojim akcijama prikupljanja pomoći za mališane kojima je potrebno hitno lečenje, a čiji roditelji nisu u stanju da obezbede potreban novac za ozdravljenje svog deteta. Svesni smo, na žalost, koliko se dece u Srbiji leči na taj način, putem prikupljanja pomoći SMS porukama ili u akcijama organizacija – kaže Protić.

Foto: twitter.com/Seven of nine

Marko je pre učešća u "Slagalici" doživeo porodičnu tragediju zbog koje je u jednom trenutku čak i razmišljao o odustajanju od učešća u kvizu koji je, kako kaže, "ipak zabavnog karaktera". Naime, Protić je u januaru bio na testiranju za kviz, a njegov otac Radenko u februaru je preminuo.

- Ocu je bilo tačno 40 dana, trebao sam da mu dam čitulju u novinama, kada su me zvali iz "Slagalice" sa obaveštenjem kada je snimanje. Razmišljao sam šta činiti, da li da odem i učestvujem. Na kraju, imajući kao motiv mogućnost da pomognem nekom detetu ako osvojim novčanu nagradu, ukućanima sam saopštio da ću se ipak pojaviti u kvizu i da ću pomen ocu dati na RTS-u – objašnjava Marko.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading