Propao plan koji su skovali Karići: Prljavi novac ne može u Beograd

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novac sumnjivog porekla ne može da uđe u grad Beograd i Republiku Srbiju. Postoje ozbiljne državne institucije koje se bave poreklom imovine i novca.

Bogoljub Karić, Naser Orić, Dragomir Karić

Ovo je poručio za Srpski telegraf predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević, komentarišući planove porodice Karić da krajnje sumnjivim novcem svog partnera Numana Bajramovića, uhapšenog u Rusiji, finansiraju izgradnju Tesla grada.

Nikodijević je naglasio da čisto sumnja da iko može na ovaj način da opere novac u Srbiji jer imamo ozbiljne institucije države koje to kontrolišu, kao i ozbiljan sistem.

- Takođe, trenutno ne postoji urbanistički plan za naselje Makiško polje. A i kada bude usvojen plan, imovina nije rešena, deo parcela je u vlasništvu grada Beograda, a deo u privatnom. Sve što se nalazi u vlasništvu grada biće prodato putem javnog oglasa i niko ne može unapred da tvrdi da će dobiti na licitaciji. Dobiće onaj ko ponudi najvišu cenu - napominje Nikodijević za naš list.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Nikola Nikodijević

S OCA NA SINA

U međuvremenu, otkako je Srpski telegraf prethodnih dana objavio da Bogoljub i Dragomir Karić planiraju da grade Tesla grad u Beogradu sa Numanom Bajramovićem, biznismenom iz Sandžaka, koji od 2001. posluje u Rusiji, a Putin ga je uhapsio prošlog oktobra, i njegovim sinom Adnanom, Karići kao da su u zemlju propali. Prvog dana odgovarali su na naše pozive, čak se i sami javljali da nešto dodatno pojasne, međutim, od tada ih nigde nema.

Karići više ne odgovaraju na pitanja, kao da su u zemlju propali

Podsetimo, plan Karića je da Bajramovići finansiraju gradnju kompleksa na Makiškom polju, nadomak Beograda, sa 300 miliona evra. O vezama sa Numanom Bajramovićem i njegovom firmom ALK++, kao i Numanovim sinom Adnanom, koji je preuzeo poslovanje nakon što mu je otac uhapšen zbog malverzacija sa građevinskim zemljištem u Sočiju, odgovore juče nismo dobili.

Ako koza laže...

Na zajedničkim fotografijama Numana Bajramovića i Nasera Orića jasno se vidi da njih dvojica sede za stolom jedan pored drugog. Na jednoj fotografiji mladenci su stali iza njih da bi se slikali, a na drugoj se vidi kako im muzičar peva na uvce, pa teško da nisu ništa više tokom cele svadbe pričali, osim što su napravili fotografije.

RepublikaFoto: RTV Novi Pazar
Numan Bajramović

Istovremeno, Srpski telegraf je juče objavio takođe zajedničku fotografiju Orića i Numana, ali u sasvim drugom okruženju, u prirodi, na kojoj su ležerno obučeni, dok na drugoj koju danas objavljujemo sede u nekon šumskom objektu, te je jasno da su se susreli i slikali više puta.

SMEŠNO PRAVDANJE

Možda to i ne čudi s obzirom na to da su u međuvremenu ispivale mnogobrojne fotografije Numana sa ratnim zločincem Naserom Orićem, koga Srbija potražuje za ratne zločine počinjene nad Srbima tokom poslednjeg rata u BiH. Interesantno da nam je i Orić u samo dva dana dao prilično drugačiju verziju toga kako je slika nastala. Dok je prekjuče tvrdio da se sa Numanom, koji je prijatelj prijatelja, slikao dan pre ili nakon svadbe na kojoj je bio, Srpski telegraf juče je došao u posed zajedničkih fotografija i sa same svadbe, i to sa mladencima. Usledio je, logično, i nešto izmenjen odgovor Orića.

- Mladoženja je sin mog zemljaka iz Srebrenice, a otac mu je građevinac. To je verovatno veza između njih. Numana ne znam, samo su me tu noć pitali da li bismo mogli da se slikamo i ispričali mi da je on u Rusiji navodno proglašen za menadžera godine. To je sve što ja znam o tom čoveku - rekao nam je juče Orić, koji je Bajramovića prekjuče u razgovoru s našom novinarkom nazvao Nuco. NASTAVIĆE SE...

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading