Brnabić: Ljude planiramo da obeštetimo, zadovoljna sam kolika je šteta mogla da bude

Autor: Tanjug

Vesti

04.06.2019

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić najavila je večeras da će ljudi koji su ovih dana bili pogođeni poplavama biti obeštećeni, navodeći i da su investicije od 2014. i 2015. godine u sistemu odbrane od poplava dale rezultate.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ana Brnabić

- U četvrtak na sednici vlade tražićemo od lokalnih samouprava procenu štete, pružićemo im svu tehničku pomoć da to urade, i kroz tekuću budžetsku rezervu i robnu rezervu da obeštetimo ljude - rekla je Brnabić u intervjuu na RTS.

Ona je istakla i da u je ovim prilikama kada su više nego vanprosečne padavine situacija mnogo bolja nego ranije i da nisu nastupile tako ogromne štete s obzirom na to kolike su kiše pale.

Objasnila je i da je vanredna situacija u nekim opštinama proglašena zato što je tako lakše reagovati efikasno i brže, to pomaže da se lakše preduzimaju hitne mere

- Jako sam zadovoljna koliko je urađeno i koliko taj sistem deluje - istakla je Brnabić.


Ona je navela da se u Lučanima za samo četiri sata nivo reke podigao za 3,7 metara. 

- Nasip koji smo tamo izgradili nije probijen, u nasip smo uložili 2,5 miliona evra - navela je premijerka.

Ona je napomenula i da neka naselja i kuće nije bilo moguće odbranti zato što su građeni bez dozvole u plavnim područjima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading