(VIDEO) ALARMANTNO U KNIĆU: Kiša pljušti ko iz kabla, više od 1.200 hektara zemljišta pod vodom!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

04.06.2019

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obilna kiša već dva sata neprestano pada na teritoriji cele opštine Knić. Tim povodom je predsednik opštine Miroslav Nikolić izrazio zabrinutost jer je, kako je naveo, zemljište prezasićeno.

RepublikaFoto: Tanjug/S. PETROVIĆ
Poplave u Kraljevu

Prema njegovim rečima, ekipe su sinoć dežurale na terenu jer je vodostaj Gruže i pritoka rastao do pola dva.

- Danas u poslednja dva sata ponovo su obilne padavine. Na najkritičnijim tačkama smo napravili bedeme da pokušamo da sprečimo novu štetu od padavina - rekao je Nikolić.

On je naveo da problem s poplavama ima dve trećine opštine, i objašnjava da iz pravca Gornjeg Milanovca i sliva sa planina Rudnik, Kotlenica, Gledićkih planina i sve pritoke Gruže koje se ulivaju u Zapadnu Moravu prave velike probleme i štetu.


Zbog kiše koja i danas pada, navodi Nikolić, najugroženija su naselja ispod Knića - Pajsijević, Grabovac, Šumari, Gruža, Lipnica, Vrbeta, Guberevac, Čestin.

- Danas nije bilo evakuisanih, juče smo evakuisali oko 50 porodica, očistili smo njihova domaćinstva i dvorišta, većina se vratila kućama, a neki su još uvek kod rodbine i prijatelja - kazao je Nikolić.

 

 

Upitan o vrednosti štete, Nikolić kaže da je još rano za precizne podatke, ali je naveoe da je više od 1.200 hektara obradivog zemljišta pod vodom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading