KRITIČNO! Vodostaj Save raste, prevazići će granicu redovne odbrane, Vojska u pripravnosti da reaguje

Autor: RTS, Republika

Vesti

04.06.2019

06:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Boban Stevanović izjavio je danas da se reke povlače, ali da predstoji posao da se stvore uslovi da se ljudi vrate kućama.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Reka Sava

Tokom jučerašnjeg dana, 297 osoba je evakuisano, i to je preventivna evakuacija, rekao je Stevanović.

Situacija je različita od slučaja do slučaja, kaže Stevanović i dodaje da je najbitnije da su važni putni pravci prohodni a utvrđivaće se materijalna šteta. 

Vojska Srbije spremna je da na poziv Sektora za vanredne situacije odmah reaguje. 

Republički hidrometeoroški zavod (RHMZ) upozorio je da će vodostaj na reci Savi danas biti u porastu i da će prevazilaziti granicu redovne odbrane kod Šapca i Beograda. 

RHMZ izdao hidrološko upozorenje

U saopštenju RHMZ navodi se da će do srede, 5. juna, biti u porastu i vodostaj na Bjelici, Moravici, Skrapežu, Ðetinji, Gruži, kao i na gornjem toku Zapadne Morave i Ibru i da će se kretati oko ili iznad upozoravajućih nivoa. 

Kako se navodi, vodostaj na Crnci, Lepenici, Lugomiru, Resavi i Belici, kao i na Jadru i Kolubari sa pritokama, biće u umerenom i većem porastu do srede 5. juna sa mogućnošću približavanja upozoravajćim nivoima. 

U RHMZ upozoravaju da će vodostaji na banatskim vodotocima biti u porastu do 6. juna i da će se na Tamišu i Brzavi kretati iznad granice redovne odbrane od poplava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading