Bombe su nas podsetile na NATO: Mitropolit Amfilohije se oglasio iz Damaska

Autor: Republika

Vesti

02.06.2019

19:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Živi smo! Ove bombe padale su daleko od nas, ali su nas podsetile na one natovske iz 1999. godine. Ovako, za "Novosti", iz Damaska, gde se uz patrijarha Irineja i druge crkvene velikodostojnike SPC nalazi u poseti Antiohijskoj patrijaršiji, govori mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Mitropolit Amfilohije

Posle raketnih udara po položajima sirijske vojske, mitropolit Amfilohije kaže da "Gospod čuva pobožne bratske narode i napaćenu svetu zemlju Siriju".

I ambasador Srbije u Siriji Milan Vijatović, potvrđujući da su patrijarh Irinej i mitropolit Amfilohije posle izraelskih udara na Siriju dobro, naglašava da među žrtvama bombardovanja nema državljana Srbije.

Izrael je napao sirijsku vojsku na jugu zemlje u, kako je navodi "cilju odmazde zbog dva projektila koja su pala na njihovu teritoriju", za koje Tel Aviv tvrdi da su ispaljeni iz Sirije.

U bombardovanju su prema prvim izveštajima poginula tri sirijska vojnika. U međuvremenu je sirijska televizija izvestila "o velikim eksplozijama u blizini Damaska, kao i o borbama vazduhoplovnih snaga sa neprijateljem".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading