Velike promene za osnovce: Nema više prve i druge smene, a evo i od kad

Autor: mediji, Republika

Vesti

01.06.2019

06:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da će u 240 osnovnih škola početi da se primenjuje koncept jednosmenske nastave, i to od 1. septembra.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Mladen Šarčević

To znači da će mališani koji pohađaju osmoletku na časove ići samo u jednoj smeni, a ostajaće u školi posle časova od 12.30 do 16.30.

Kako je istakao Šarčević, ideja je da se učenicima ponude dobro osmišljene aktivnosti nakon redovne nastave, ali tako da svoje vreme posle redovne nastave koriste u funkciji razvoja.


- U taj pilot projekat ulazi ukupno 240 škola u Srbiji. Naravno, deca tu dobijaju najviše - učenje u školi pod nadzorom nastavnika, više sporta, a vodiće se računa i o njihovoj ishrani. Ðaci će takođe imati oko 50 različitih sadržaja, što će smanjiti nasilje u školama, biće bezbedniji. Učenici će uz sve to imati više informatike - naveo je ministar.

On dodaje da će i nastavnici dobiti posao, što je dobro, jer zbog pada nataliteta u Srbiji i zatvaranja škola, oni su ostajali bez posla.

Prema rečima Šarčevića, vodilo se računa i o roditeljima učenika.

- Oni će biti bezbrižniji, jer se njihovoj deci nudi sve što sam naveo i oni će u svakom momentu znati da su dece pod budnim okom nastavnika i drugog osoblja u školama - rekao je Šarčević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading