PRASIĆI USKORO SAMO KAO KUĆNI LJUBIMCI: Manjak svinja podiže cenu u nedogled, a evo ko utiče na to!

Autor: Tanjug/TV Prva

Vesti

31.05.2019

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Asocijacije stočara Privredne komore Srbije Milovan Ivanković izjavio je danas da misli da će cena svinjskog mesa u Srbiji "užasno porasti" s obzirom da je u Srbiji veliki deficit te vrste mesa.

RepublikaFoto: ST/D. SIMIĆ

- Nećemo imati svinjetine u prodaji, u Srbiji je veliki deficit te vrste mesa. Veliki je uvoz iz okolnih zemalja u poslednjih 15 meseci. Izgubili smo devedesetih godina klaničnu industriju, koja je imala sirovinski sektor. Klanična industrija sada funkcioniše tako da ne znamo šta će sutra biti i koja će cena sutra biti. Cena se u poslednjih 15 dana promenila pet puta - rekao je Ivanković za TV Prva.

Prema njegovim rečima, cenu mesa diktiraju megamarketi, jer nameću cene klaničnoj industriji, ako ona želi da se njeno meso prodaje u tim megamarketima.

Foto: Promo foto

Ivanković je rekao da je pokušao da nađe rešenje sa stočarima i da s njim izađu pred vladu, kako bi se uticalo na trgovinske lance, a ne da oni određuju cenu klaničarima, a ovi stočarima.

- Zbog toga nestaje svinja na tržištvu i uskoro će svinja biti kao kućni ljubimac - rekao je Ivanković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading