Druga "Trojka iz bloka" na Miljakovcu: Trojkama za bolje sutra devetočlane porodice Vasilijević iz Rakovice

Autor: Republika

Vesti

23.05.2019

06:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe po drugi put organizuje Trojku iz bloka, najveći sportsko-humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki koji se ove godine održava u subotu 25. maja od 17 časova na terenima kod Izvora na Miljakovcu. Učešće na turniru je, kao i do sada, simbolično i iznosi 300 dinara.

RepublikaFoto: youtube.com/ Luka R

Na ovogodišnjem turniru prisustvovaće i specijalni gosti, poznati reper Škabo iz grupe Beogradski sindikat, di-džej Kobazz, kao i gosti iznenađenja.

Porodica kojoj će kroz ovaj projekat, biti obezbeđena pomoć, broji devet članova od čega čak sedmoro dece – Vasilije (12 godina), Magdalina (11), Đorđe (9), Andrej (8), Arsenije (7), Julija (5) i David. Pošto je majka Jelena trudna, porodica će se uskoro proširiti i dobiti još jednog člana. Vasilijevićima je neophodna pomoć za izradu potpornog zida, kupovinu domaćih životinja, kao i za postavljanje ograde oko dvorišta. Ovakva donacija porodici će rešiti veći deo problema i omogućiti sigurniju i svetliju budućnost.

Na veoma uspešnoj Trojci iz bloka koja je održana prošle godine na Miljakovcu, učestvovalo je 148 šutera, koji su, uz pomoć donatora, skupili ukupno 419.198 dinara, a pomoć je otišla u ruke šestočlanoj porodici Iličić iz Ripnja.

Organizatori ovogodišnjeg turnira očekuju da će prošlogodišnji broj učesnika biti nadmašen pa pozivaju još jedanput sve zainteresovane da se priključe akciji i daju svoj doprinos u borbi za bolje sutra porodice Vasilijević.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe od 2005. godine prikupila je preko tri miliona evra i pomogla više od 2.300 porodica koje žive širom Balkana. Kroz ideju Trojka iz bloka do sada je od 2012. godine organizovano više od tri stotine različitih turnira u gradovima širom sveta – na čak tri kontinenta.

Trojka iz bloka je do sada uz pomoć više od 20.000 takmičara prikupila više od 45 miliona dinara od čega je izgrađeno i renovirano 30 kupatila, 26 kuća, jedno porodilište i jedna zdravstvena ambulanta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading