SRPSKI TELEGRAF SA PRVACIMA: Tresle su mi se noge zbog učiteljice

Vesti

01.09.2017

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ja se zovem Zorana i volim školu, a kad porastem, biću veterinar, poručila je novinarima Srpskog telegrafa mala Zoka Andrejić, koja je u petak krenula u prvi razred beogradske OŠ "Pavle Savić" u Mirijevu. Rekla nam je da nema tremu, a da joj se od svega u školi najviše sviđa njena učiteljica.- Lepo je ovde. Ima puno dece, više nego u vrtiću - prokomentarisala je na odlasku i radosno mahnula reporterima, pridržavajući školski ranac na leđima.

RepublikaFoto: e-stock/Katarina Cvijović
Deca su odmah stekla nove prijatelje

PREDSTAVA "PAŽLJIVKO"

Školska godina za osnovce i srednjoškolce u Srbiji počela je u petak, a u školske klupe selo je oko 68.000 prvaka. U OŠ "Pavle Savić" za najmlađe je, pored priredbe, organizovana i predstava "Pažljivko" posvećena bezbednosti u saobraćaju. Ipak, prvačići kažu da su onu najvažniju lekciju o prelasku ulice već naučili.

- Pogleda se prvo levo, pa desno. Znam i slova i neke brojeve - pohvalio nam se prvak Aleksa Gligorijević.

Jedna devojčica požalila se mami da su joj kolena zaklecala kad je učiteljica prozvala njeno ime i da nije mogla odmah da ustane. Druga je pak pitala zašto su ostali samo na priredbi.

- Ja bih ceo dan da ostanem u školi. Kad će časovi? - zanimalo je malu Magdalenu Diković.

Slično je reagovala i Anastasija Gavrilović. Štaviše, predstava "Pažljivko" ju je toliko oduševila da je, kaže, rešila da bude policajac kad odraste. Iskreni dečji odgovori pokazali su da mališani više ne maštaju toliko o tome da budu manekeni, pevači i glumci.

- Ja ću biti košarkaš - kao iz topa nam je poručio prvak Lazar Kadić.

ZNANJE VAM NE MOGU ODUZETI

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je učenike Tehničke škole u Majdanpeku, koja je zajedno sa Gimnazijom "Mile Arsenijević Bandera" smeštena u renoviranoj zgradi.

- Znanje vam niko ne može oduzeti. Država je uložila 1,2 miliona evra u zgradu škole, a u Engleskoj sam čuo da motivacija učenika može biti 40 odsto ve

ća kada je škola lepo opremljena i kada se uči iz kvalitetnih udžbenika - rekao je Vučić.

I učenici OŠ "Mića Stojković" u Dražnju, koja je pre tri godine izgorela u požaru, vratili su se u potpuno obnovljenu školu, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali je prilikom posete poručio da je ta škola simbol promene i vrednosti za koje se gradska vlast borila u protekle tri godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading