Jedan noć za istoriju dugu 50 godina: NIS tradicionalno u "Noći muzeja"

Autor: Republika

Vesti

19.05.2019

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija NIS je deveti put zaredom učestvovala u manifestaciji "Noć muzeja“, predstavljajući svoje muzeje u Novom Sadu i Kikindi i pokazujući da u isto vreme čuva sećanje na istoriju i neguje budućnost jedne od najvažnijih privrednih grana u zemlji.

RepublikaFoto: Promo foto
Muzej NIS-a u Novom Sadu

Ovogodišnja, šesnaesta "Noć muzeja“, zbog koje su posetioci u mnogobrojnim gradovima i mestima širom Srbije ostali budni do kasnih sati, još jednom je iznela sjajnu postavku i pokazala nemerljivo kulturno blago naše zemlje.

Kao tradicionalni učesnik ovog jedinstvenog kulturnog događaja, NIS je svojim poseticima u Novom Sadu i Kikindi sa ponosom predočio bogatu istoriju rafinerijske prerade kompanije i upoznao ih sa virtuelnim svetom nafte, kroz interaktivan sadržaj i zanimljive  priče, prilagođene svim uzrastima i interesovanjima.

RepublikaFoto: Promo foto
Muzej NIS-a u Novom Sadu

Posetioci NIS-ovog muzeja u Novom Sadu imali su priliku da vide specijalnu izložbu fotografija, pripremljenu povodom jubileja - 50 godina uzbudljive istorije Rafinerije nafte "Pančevo“, koja je posetiocima pružila mogućnost da prođu kroz istorijske izazove i uspehe Rafinerije, da prate korake stvaranja rafinerijske prerade u Srbiji, od prvog primarnog postrojenja do današnje, moderne kompanije.

RepublikaFoto: Promo foto
Muzej NIS-a u Novom Sadu

Posetioci su imali priliku i da upoznaju zanimljivu stranu prerade nafte, da vide kako izgleda put nafte kroz pančevačku rafineriju, koje su to vrste derivata koji nastaju na kraju tog puta, ali i kako nastaju brendirana goriva ili kako izgleda tehnika markiranja goriva.

Muzej NIS-a u Kikindi otvorio je vrata svima koji su želeli da učestvuju u jedinstvenoj avanturi - virtuelnoj potrazi za naftom, kroz spoj najsavremenije naučne tehnologije iz raznih inženjerskih disciplina na terenu i u laboratoriji.

RepublikaFoto: Promo foto
Muzej NIS-a u Kikindi

za najmlađe posetioce, NIS je pripremio zanimljiv prikaz pronalaženja nafte i gasa kroz interaktivne igrice,  pri čemu su mladi naučnici imali priliku da savladaju ceo proces traganja za naftom.  

RepublikaFoto: Promo foto
Muzej NIS-a u Kikindi

Kompanija NIS je za posetioce svojih muzeja pripremila i razna iznenađenja, tako da su zainteresovani gosti muzeja u Novom Sadu i Kikindi imali priliku i da učestvuju u nagradnim igrama, prilagođenim i "malim i velikim“ posetiocima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading