Ako želite da nađete srodnu dušu, danas nikako ne smete da radite OVU stvar

Autor: Republika

Vesti

16.05.2019

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i njeni vernici danas obeležavaju Svete mučenike Timotija i Mavru, mučenike koji su zbog hrišćanske vere izvedeni na sud, 20 dana nakon njihovog venčanja.

RepublikaFoto: youtube.com/ OTS uzivo
Sveti mučenici Timotije i Mavra

Timotije je bio otac crkve u svome mestu. Zbog vere u boga, on i njegova supruga Mavra izvedeni su pred tivaidskog namesnika Ariana, u vreme cara Dioklecijana. 

Nakon što je Timotije namesniku ponovio da je otac svoje crkve i da je hrišćanin, Arian je naredio da mu se šipkom probodu uši, tako da mu "od bola zenice očne iskočiše". 

Njegova žena Mavra je najpre bila uplašena od muka, no kad ju je muž ohrabrio, i ona je ispovedila svoju nepokolebljivu veru pred namesnikom.

 

 

On je naredio da joj se prvo počupa kosa, a potom i da joj se odseku prsti na rukama. Posle mnogih drugih muka, kojima bi ubrzo podlegli da ih nije održavala lagodat Božja, oboje su bili razapeti na krst, jedno prema drugom. Ostali su u životu punih devet dana savetujući i hrabreći jedno drugo u trpljenju. 

Prema narodnim verovanjima, danas nikako ne valja šišati kosu, ako želite da pronađete srodnu dušu ili sačuvate ljubav koju već imate. Ovaj običaj su praktikovali i muškarci i žene. Dakle, ako ste eventualno zakazali frizera za danas - možda je bolje da otkažete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading