Nije je sramota: Vesna Pešić protiv Tijaninog zakona, evo kako joj je odgovorio Igor Jurić

Autor: Republika

Vesti

15.05.2019

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Tijanin zakon" našao se juče pred poslanicima Narodne skupštine, a Vesna Pešić apelovala je na poslanike da "ne glasaju" za njega.

RepublikaFoto: youtube.com/ Televizija Šabac
Vesna Pešić

Sociološkinja Vesna Pešić je na svom Tviter nalogu apelovala na poslanike da ne glasaju za Tijanin zakon.

- Poslanici nemojte glasati za Tijanin zakon, jer menja pojam čoveka kao biće koje podleže promenama i resocijalizaciji. Kazna ne sme biti osveta. Doživotna robija bez prava izlaska, brutalizije naše krivično zakonodavstvo i, generalno, represiju vlasti. 

 

 

 

 

Ipak, Igor Jurić, otac tragično nastradale devojčice Tijane, odgovorio je Vesni Pešić.

- Poštovana gospođo Pešić , uz dužno poštovanje, moram Vam reći da ste zakasnili. "Tijanin zakon" je odavno usvojen, još 2015. godine. Što se tiče doživotne kazne bez mogućnosti uslovnog otpusta, tražimo ga isključivo za najteže oblike teških krivičnih dela gde su žrtve deca - napisao je on.

Podsetimo, prema rečima ministarke pravde Nele Kuburović, propisivanjem kazne doživotnog zatvora, koji predviđa inicijativa Fondacije "Tijane Jurić", umesto kazne od 30 do 40 godina, dobilo bi se jasnije razgraničenje između doživotnog zatvora i onog sa vremenskim trajanjem.

Izmene i dopune Krivičnog zakonika i izmenama i dopunama Zakonika o krivičnom postupku, koja obuhvataju i ovo pitanje, danas je pred poslanicima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Duško

17.05.2019 09:05

I ona prolupala. Kriminalac ima pravo da ubije a društvo nema pravo njega da doživotno spreči da ne ubije ponovo?

Odgovori 10 0
Nikola

21.05.2019 19:43

Zasto gospodja misli da drzava brutalizuje pravo?Ko moze da siluje ili ubije dete,ne treba da bude u okrizenju moje ili bilo cije dece Tacka