Samoprozvani lekar u ilegali: I Miroljub otišao pod mač!

Autor: A. MARTINOVIĆ - J. JOKANOVIĆ

Vesti

13.05.2019

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miroljub Petrović, samoprozvani lekar, i sam je otišao pod mač! Tako bi se moglo zaključiti jer više se uopšte ne pojavljuje u medijima, a koliko do juče se nije skidao sa TV ekrana i naslovnih strana.

RepublikaFoto: e-stock/J. JOVANOVIĆ
Miroljub Petrović

Petrović se očigledno povukao u ilegalu posle teških optužbi za smrt Slavče Petrova (31), koji je umro od tumora na mozgu, a kome je ovaj nadrilekar obećavao, kako je ispričala mladićeva sestra, da će mu od njegovih tinktura biti bolje, mada je on to kasnije negirao.

Petrović, koji se proslavio po replikama "pod mač, bato", "škola od dece pravi debile", "bato, budi muškarčina u Isusovoj ligi šampiona", od januara se sakrio u mišju rupu pošto je Više javno tužilaštvo u Leskovcu u januaru otvorilo istragu protiv njega zbog teškog dela protiv zdravlja ljudi.

Foto: ST/Nemanja Pančić
Teša Tešanović

Tešanović: Odlučio je da se primiri

Voditelj Teša Tešanović, koji je i proslavio Miroljuba Petrovića, takođe potvrđuje da se Petrović povukao nakon medijskog haosa koji je nastao posle smrti Petrova.

- On je u svom selu kod Leskovca i posvetio se svojim privatnim stvarima. Odlučio je da se malo primiri od kada je bila ona medijska hajka na njega, prosto da ne gostuje neko vreme, to je ono što otprilike ja znam - kaže Tešanović.

SAKRIO SE U MIŠJU RUPU

Naime, nakon što je mladićeva sestra Biljana Jovanović ceo slučaj iznela u javnost, pokrenut je predistražni postupak, a Petrović je saslušan u policiji. Kako je ispričala, nadrilekar im je rekao da ni slučajno ne idu lekaru i da će mu pomoći preparati koje sam priprema u svom Centru za ozdravljenje, a kada je preminuo, svu krivicu svalio je na porodicu. Za epileptične napade koje je Slavča imao tvrdio je da su "demoni koji ga opsedaju". Slične optužbe izneli su i drugi rođaci njegovih "pacijenata".

PETROVIĆ: Nisam se povukao iz javnosti, već je medijima koji su me ranije pozivali očigledno zabranjeno da me pozivaju

Petrović za Srpski telegraf kaže da se nije povukao, već je medijima koji su ga ranije pozivali zabranjeno da to čine, ali i dalje nastupa svakog dana na svom Jutjub kanalu.

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

- Nisam se povukao iz javnosti, već je medijima koji su me ranije pozivali da gostujem kod njih očigledno zabranjeno da me pozivaju i od EU i NATO medija kojima je dozvoljeno u Srbiji da vređaju, satanizuju i demonizuju koga hoće i niko ne sme da ih procesuira jer su izvan zakona, baš kao i Haradinaj, Tači i ostali teroristi - kaže Petrović.

POKRENUTA ISTRAGA

On tvrdi i da to nije zbog toga što je tužilaštvo pokrenulo istragu zbog smrti Petrova i da se tužilaštvo izjasnilo da nema dokaza da je počinio delo protiv zdravlja ljudi, na šta ukazuje link koji je poslao. Međutim, tu samo stoji da za sada ne postoje osnovi sumnje da je Petrović počinio teško delo protiv zdravlja ljudi, zbog čega je Više javno tužilaštvo u Leskovcu predmet prosledilo Osnovnom tužilaštvu u tom gradu, a istraga je, kako je pisano, nastavljena u pravcu utvrđivanja elemenata krivičnog dela "nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo", koje se kažnjava novčanom ili kaznom zatvora do tri godine.

Tužilaštvo podnelo zahtev policiji za prikupljanje potrebnih obaveštenja radi dodatnih provera

U ovom tužilaštvu kažu da su Policijskoj upravi podneli zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja radi dodatnih provera, nakon čega će tužilaštvo doneti odluku.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading