(FOTO) Maturanti u Beogradu plesali uz taktove Štrausa

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

11.05.2019

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maturanti jako vole da plešu, organizatori su rekli da od ponedeljka očekuju generalne probe, ovo danas je bila samo najava i poziv svim maturantima s velikim zadovoljstvom, rekla je Biljana Janković, koordinatorka "Plesa sa Evropom", nakon održane probe na Sava promenadi beogradskih maturanata.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Probni ples maturanata

- U okviru ovog projekta svake godine učestvuje od 10 do 12 hiljada maturanata, a koliko ih je zaista bilo znaćemo u petak, 17. maja, nakon podneva - dodaje Janković.

Beogradski maturanti će zajedno s vršnjacima iz Srbije i Evrope plesati uz muziku Johana Štrausa. Mateja Hočevar Prokofer iz Ljubljane, koja priprema maturante u tom gradu za ples kaže da su školarci u Ljubljani zainterosovani, srećni i veseli što mogu da zaigraju maturski ples.


Ples tolerancije se u Srbiji održava već trinaest godina, prvi maturanti plesali su 2006. godine u Nišu, a nakon toga manifestacija se proširila na gotovo sve gradove u Srbiji.

Ples je do sada igralo oko 150.000 maturanata u Srbiji, a skoro pola miliona u Evropi.

U događaju istovremeno učestvuje sedam zemalja regiona, a najveći broj učesnika dolazi iz Srbije i Slovenije, gde se svake godine okupi oko 20.000 maturanata.

Cilj projekta je i ove godine promocija tolerancije, mira i prijateljstva, kao i povezivanje mladih u celoj Evropi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading