Ispovest Beograđanke koja je teško povređena na raftingu na Tari: Ovo je poslednje čega se seća

Autor: Republika

Vesti

08.05.2019

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograđanka Jelena Veličković koja je teško povređena na raftingu na Tari danas je puštena na kućno lečenje. Nesreća se dogodila 2. maja, kada se grupa turista koja se spuštala u sopstvenoj režiji, prevrnula i upala u reku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Veličkovićeva je pronađena nekoliko kilometara nizvodno bez svesti, a reanimacija je trajala oko 25 minuta, nakon čega je sa teškim oštećenjem pluća prebačena u Univerzitetsku bolnicu Foča, gde je više dana bila priključena na aparat za disanje.

Pred izlazak iz bolnice, Veličkovićeva je ispričala novinarima da je poslednje čega se seća oblačenje opreme pre ulaska u čamac.

- Sledeće čega se sećam je momenat kada se budim na intenzivnoj nezi u fočanskoj bolnici - kaže Veličkovićeva.

Ona navodi da je prevrtanje čamca normalna stvar na reci Tari.

- Kada se krene u takvu avanturu, za očekivati je da se tako nešto može desiti. Vozim bicikl, bavim se triatlonom, idem na planinarenje, uvek se nešto slično može desiti. Poenta je da vas na raftingu Tarom očekuje adekvatna pomoć u slučaju takvih nezgoda - kaže Beograđanka.

Ona je istakla da duguje veliku zahvalnost svojim spasiocima, kao i osoblju Univerzitetske bolnice, te obećala da će ponovo doći na Taru.

 Dolaziću kad god budem mogla. Ovde sam već treći ili četvrti put i uvek ću dolaziti, jer ovde su ogromni turistički potencijali, na svetskom nivou - navela je Veličkovićeva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading