Drsko, nepromišljeno, surovo: Milojko Pantić ne oseća grižu savesti pošto pijan nije nikoga ubio

Autor: Republika

Vesti

07.05.2019

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom otvorenog pisma Milojka Pantića koje je uputio javnosti, a koji je tokom vožnje u pijanom stanju, sa 1,73 promila alkohola u krvi, vozeći u suprotnom smeru udario u policijsko vozilo, i tom prilikom ugrozio veliki broj života, oštro je reagovala saopštenjem Jasmina Milošević, direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Milojko Pantić nakon trežnjenja

Na sreću po građane  Beograda i njihovu bezbednost u saobraćaju,  nemamo ni nekoliko desetina, a još manje ni nekoliko stotina slučajeva dnevno, da neko udari u policijsko vozilo sa 1,73 promil alkohola u krvi i onda krene da vozi Brankovim mostom u suprotnom smeru.

Srećom po sve stanovnike Beograda, takvo nešto se ne dešava u našoj prestonici često ni na godišnjem, ni mesečnom nivou, a kamoli dnevnom. Naprosto je užasno da Milojko Pantić ne oseća grižu savest zbog toga što je uradio. Iz svega što je naveo jasno je da je njemu jedino krivo što živimo u zemlji u kojoj javnost ima pravo da zna da je on to uradio.

Smeta mu što javnost zna šta je uradio, ali ne i činjenica da je vozio pod uticajem alkohola sa 1,73 promila, udarivši u policijsko vozilo i zatim vozeći u suprotnom pravcu Brankovim mostom.

Licemer Pantić: Pa nisam nikoga ubio

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Milojko Pantić

Povrh svega, Pantić licemerno kaže:  „Pa nisam nikog ubio i nisam načinio nikakvo teško krivično delo, nikoga povredio“ i slično. 
Kada čujem tako olako shvatanje neodgovornog ponašanja, naprosto moram da pitam – pa nije valjda da su nadležne institucije trebale da sačekaju da nekoga ubije, pre nego što reaguju?

Da li je trebalo da sačekamo da pregazi nečije dete ili nečijeg roditelja, brata, sestru? I najzad, ako je neko ko govori istinu, neka kaže javno koliko puta do sada je vozio u stanju teške alkoholisanosti, što jeste 1,73 promila alkohola u krvi? 

Istraživanje nam pokazuje, da povećanjem alkohola u krvi, raste verovatnoća da će vozač učestvovatui u saobraćajnoj nezgodi sa poginulima. Tako, da kada govorimo o nekome ko vozi sa 1,73 promila u krvi, verovtanoća je 550 puta veća da će učestvovati u nezgodi.

Sa 1,73 promila alkohola u krvi vozača verovatnoća je 550 puta veća da će isti učestvovati u saobraćajnoj nesreći i tom prilikom ugroziti veliki broj života

I postavlja se pitanje, koliko izvinjenja duguje svim ljudima koje pominje, jer nije njegova zasluga što nikoga nije povredio, nego stvar gole sreće da se niko nije zadesio na njegovom putu, dok je vozio suprotnom stranom na Brankovom mostu.

Milošević: Ovo je školski primer ponašanja osobe sa tolikom količinom alkohola u organizmu

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Jasmina Milošević

Da podsetimo, kod veoma teške alokoholisanosti, koja se kreće od 1,6-2 promila alkohola u krvi, medicinski je dokazano da dolazi do veoma teških poremećaja funkcija i reagovanja, veoma velikih poteškoća u koordinaciji, kao i gubitka mogućnosti saradnje. Kod vozača se javlja drskost, nepromišljenost i surovost. Sve ovo ukazuje, na školski primer ponašanja osobe sa tolikom količinom alkohola u organizmu.

Sramota je da neko ko sebe naziva javnom ličnošću i ko treba da daje  primer svojim odgovornim ponašanjem, i ko najzad ima kvalifikaciju ozbiljnog čoveka u ozbiljnim godinama,  uopšte pokušava da nađe opravdanje za svoje sramne , gotovo ubilačke, postupke, sa kojima je neporecivo ugrozio i svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Zoran

07.05.2019 17:02

Predlazem da mu se izda pisana zahvalnica zbog toga sto nikog nije ubio. A kasnije i nagrada za podvig godine. Zasluzio je, iskljucivo njegovom zaslugom svi zitelji glavnog grada su na broju.

nele011

07.05.2019 18:34

obicno sektasko bahato govedo cudnih boja....