Nakon višemesečnog prženja, OVO NAS ČEKA U SEPTEMBRU!

Autor: N1, Republika

Vesti

30.08.2017

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U septembru ćemo konačno moći da odahnemo i da se odmorimo od temperaturne torture koja nas je mučila skoro celog leta. Evo šta nas čeka u septembru.

RepublikaFoto: pixabay.com
U septembru će biti pravo miholjsko leto

Tokom celog septembra imaćemo prijatnu letnju temperaturu, uglavnom od 24 do 28 stepeni.

Prema trenutnim, dostupnim prognostičkim materjalima, naredni mesec će biti topliji za oko jedan stepen u odnosu na višegodišnji prosek.

Kada je reč o padavinama, one će se zadržati u okvirima proseka za ovo podneblje.

Smanjena količina padavina očekuje se jedino u prvoj nedelji septembra. Suša će, naročito biti izražena na jugu Srbije, gde početkom meseca, neće pasti ni kap kiše.

Tokom celog meseca imaćemo prijatnu letnju temperaturu, uglavnom od 24 do 28 stepeni. Očekivano, prva polovina meseca biće toplja od druge.

Iako će tokom dana, biti umereno toplo, jutarnji sati biće prilično sveži, ponegde čak i prohladni. Minimalna temperatura, tokom septembra kretaće se u intervalu od 10. do 17. podeljka na Celzijusovoj skali.

Hladnije će biti na planinama, iznad 1.500 metara nadmorske visine, gde će se temperatura povremeno spuštati i ispod 5 stepeni.

Klimatološka jesen, zvanično počinje u petak, prvog dana septembra. Iako je za tada prognozirano, veoma toplo i u većini mesta stabilno vreme, za dane vikenda, leto će zameniti jesen. Temperatura će biti u osetnom padu, a dodatnom osveženju doprinosiće kiša i pljuskovi, koji će najčešći biti u zapadnim i severnim predelima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading