Da praznično raspoloženje ne prekine tragedija: Ovo su saveti za vozače koji mogu da spasu život!

Autor: Republika

Vesti

01.05.2019

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Auto-moto savez Srbije upozorio je danas vozače da saobraćaj mogu otežati mokri kolovozi i smanjena vidljivost zbog niske oblačnosti, ako se tome doda i činjenica da se danas proslavlja praznik rada i da uz to, po pravilu, ide i alkohol jasno je da je mogućnost da se dogodi saobraćajna nezgoda znatno povećana!

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Foto: Ilustracija

Ono što je veoma važno jeste, pre svega, da vozači koju su konzumirali alkohol odustanu od ideje da upravljaju vozilom. Koliko god da su izgovori poput iskustva i povećanog opreza zastupljeni u našem društvu, to nije dovoljno da se zaštiti bezbednost i sačuvaju životi!

Takođe, treba imati u vidu da će danas, naročito u popodnevnim i večernjim satima, na kolovzima širom Srbije biti povećan broj vozila jer će se svi vraćati sa uranka.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

To iziskuje veću opreznost u vožnji, smanjenje brzine, držanje većeg odstojanja jer će zbog mokrih kolovoza kočenje biti otežano. Naravno, obavezno vezivanje sigurnosnog pojasa se podrazumeva jer u slučaju manjih nezgoda, on može da sačuva život. 

Pored toga, i kolone vozila su gotovo neminovne kada se veliki broj automobila nađe na putu u kratkom vremenskom roku. U tom slučaju bi trebalo izbegavati preticanja koja su izuzetno rizična.

Tokom prvomajskih praznika broj vozača pod dejstvom alkohola je tri puta veći od godišnjeg proseka

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja.


Zadržavanja, kako je saopštila Uprava granične policije, na putničkim i teretnim terminalima graničnih prelaza u zemlji su do 30 minuta 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading