Na današnji dan pre 101. godinu umro je Gavrilo Princip

Autor: Republika

Vesti

28.04.2019

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U zatvoru u Terezinu (Češka) na današnji dan 1918. godine umro je umro je Gavrilo Princip. Na dvadesetogodišnji zatvor osudile su ga austrougarske vlasti nakon atentata na austrougarskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda (Franz) u Sarajevu 1914, čime je počeo Prvi svetski rat.

Foto: wikimedia.org
Gavrilo Princip

Povodom godišnjice smrti Principa ministar odbrane Aleksandar Vulin podsetio je da se danas navršana 101 godina od smrti Gavrila Principa i poručio da njegova žrtva nikad ne sme biti zaboravljena. 

- Danas je, pre tačno 101 godinu, u terezinskoj tvrđavi umoren Gavrilo Princip. Njegova strašna i velika žrtva za slobodu nikada ne sme biti omalovažena i nikada ne sme biti zaboravljena. Srpski narod iznad svega ceni slobodu i jedina stvar koju ceni više od mira jeste sloboda. Gavrilo Princip i svi oni koju su koračali stazom slobode nikada neće biti zaboravljeni - rekao je ministar tokom obilaska pripadnika Vojske Srbije u bazi "Medevce" u Kopnenoj zoni bezbednosti, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading