Posle više od 150 dana, građani severnog dela Kosmeta mogu da kupe beogradske novine

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

25.04.2019

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle više od 150 dana, građani severnog dela Kosmeta imaju ponovo priliku da na kioscima kupe primerak dnevne štampe beogradskih novina za koju su u prethodnom periodu bili uskraćeni zbog anticivilizacijskih mera Prištine od 100 odsto na svu robu koja dolazi i centralne Srbije i BiH.

RepublikaFoto: Republika
Foto ilustracija

Prema rečima Zvezdana Mihajlovića, vlasnika firme "KiM Beokolp" koji vrši distribucije srpske štampe na Kosmetu, pronađeno je rešenje distributera i izdavača iz Beograda tako da će i pored plaćanja takse od 100 odsto, koju je uvela Priština, cena novina biti ista kao u centralnoj Srbiji.

Trenutno se prodaju samo na severu Kosmeta, a već početkom sledeće nedelje priliku da čitaju dnevnu štampu na svom maternjem jeziku imaće i Srbi južno od Ibra.

Mihajlović ističe da je procedura za uvoz ista kao ranije, uz izuzetak plaćanja takse od 100 odsto, odnosno da na novinama ne piše "Kosovo Republike" kako je ranije Priština tražila, kao i da su cene u dinarima, a ne u evrima.

Iako nisu bili obavešteni da će se štampa pojaviti, građani koji su videli da je ima na kioscima, odmah su kupili primerak za sebe tako da već posle nekoliko sati nije bilo više u prodaji. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading