Košava u slabljenju, danas sunčano i toplo

Autor: Tanjug

Vesti

25.04.2019

06:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košava će danas biti u slabljenju, a očekuje se pretežno sunčano i toplo vreme, uz lokalni razvoj oblačnosti i maksimalnu temperaturu do 28 stepeni.

RepublikaFoto: pixabay.com

Uz dalje slabljenje košave, udari vetra preko 17 m/s očekuju se samo na području juga Banata i donjeg Podunavlja.

U Srbiji će, prema prognozi RHMZ, biti pretežno sunčano i toplo. Posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, moguća je retka pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. 

Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni, na planinama i u košavskom području povremeno jak, a na jugu Banata i donjem Podunavlju sa udarima olujne jačine. 

Krajem dana očekuje se slabljenje vetra. 

Najniža temperatura od 6 do 14 stepeni Celzijusa, najviša dnevna od 23 do 28 stepeni.

U Beogradu će danas biti pretežno sunčano i toplo uz umeren, povremeno jak jugoistočni vetar, koji će krajem dana oslabiti. 

Najniža temperatura 14 stepeni Celzijusa, najviša dnevna 27 stepeni.

Prema izgledima vremena za sedam dana, u petak se očekuje pretežno sunčano i veoma toplo vreme za ovaj period godine. Posle podne i uveče postepeno povećanje oblačnosti sa zapada. 

U noći na subotu i u subotu ovo naoblačenje zahvatiće celu zemlju, mestimično uslovljavajući kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom uz pad temperature. 

U nedelju i ponedeljak promenljivo oblačno i svežije, u većini mesta sa dužim periodima sunčanog vremena i uglavnom suvo. 

Od utorka novo naoblačenje sa kišom i pljuskovima, ponegde obilnijim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading