Ruska humanitarna misija: Razmatramo i drugu humanitarnu partiju lekova za Kosovo

Autor:

Vesti

19.04.2019

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jevgenij Primakov, deputat Državne Dume Ruske Federacije i predsednik Nadzornog odbora Ruske humanitarne misije (RHM) i Aleksej Polkovnikov, generalni direktor RHM oglasili su se saopštenjem povodom humanitarne pomoći u lekovima koju je RHM donirala za prevazilaženje humanitarne krize na Kosovu i Metohiji i povodom planova o novoj donaciji.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Jevgenij Primakov

"Ruska humanitarna misija (RHM) odazvala se na molbe za pomoć stanovništvu severa Kosova i Metohije koje se našlo na ivici humanitarne katastrofe zbog ograničenja na snabdevanje neophodnim lekovima i robom, pa je uputila u Srbiju partiju lekova koji treba da budu podeljeni u toj kriznoj oblasti.
Za vreme konferencije za medije, koja je u Beogradu održana 29. marta, a bila je posvećena toj akciji Ruske humanitarne misije, to jest - dostavljanju te partije lekova iz Rusije u Kosovsku Mitrovicu, preuzeli smo na sebe obavezu da obaveštavamo javnost o toku same akcije. Ovo saopštenje je u funkciji tog obećanja.

Nakon te konferencije za medije, na kojoj je Ruska humanitarna misija saopštila da je partija lekova stigla na beogradski aerodrom, u tesnoj saradnji sa predstavnicima srpskih organa vlasti radili smo na rešavanju administrativnih pitanja povezanih sa isporukom tih lekova. 

Drago nam je što možemo da objavimo da je Ruska humanitarna misija ove nedelje dobila od srpskih partnera uveravanja da će partija lekova u najskorije vreme napustiti carinsko skladište i biti dostavljena onima kojima je i namenjena.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Ruska humanitarna misija, koja je i dalje zabrinuta zbog problema koje u snabdevanju lekovima imaju glavna klinička bolnica i apoteke u gradu Kosovska Mitrovica, čestita italijanskim kolegama koje su uspešno dostavili humanitarnu pomoć u lekovima preko Prištine.

Izražavamo zahvalnost Administraciji predsednika Srbije, Ministarstvu zdravlja, Kancelariji za Kosovo i Metohiju, Ministarstvu finansija, a takođe carinskoj službi Srbije za aktivnu podršku i pomoć u našem radu.

Obaveštavamo da Misija razmatra varijante isporuke severu Kosova i Metohije već u junu druge humanitarne partije lekova koji će biti obezbeđeni dobrovoljnim prilozima ruskih građana i fondova", navodi se u saopštenju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading