DA SE NIKADA NE ZABORAVE! Vrbaškim ulicama dodeljena imena sugrađana heroja

Autor: blic.rs

Vesti

08.04.2019

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom obeležavanja 20 godina od NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije opština Vrbas u saradnji sa Policijskom stanicom Vrbas organizovala je komemorativnu akademiju pod nazivom "Noć heroja - Vrbas vas neće zaboraviti", posvećenu svim nastradalim građanima opštine Vrbas, koji su živote izgubili u ratovima od 1991. do 1999. godine.

Foto: Ilustracija

Načelnik Policijske stanice Vrbas Vlado Glođović podsetio je okupljene na herojski čin svih hrabrih Vrbašana koji su "odbranu otadžbine doživljavali kao najsvetliju obavezu i zadatak pred kojim se rodoljubi ne povlače, ni po cenu života".

Glođović je još jednom oživeo uspomenu na svoje kolege Milorada Rađenovića, Gojka Vojnovića i Aleksandra Pantovića, te svog školskog prijatelja Dragana Grubića, heroja sa Košara, koji je nastradao nakon rata 1999. godine, ali opet spašavajući tuđi život.

Nakon višegodišnje inicijative i peticije građana imenima ovih heroja označene su četiri nove ulice u Vrbasu čime je prema rečima Glođovića ''zauvek obezbeđen nezaborav na njihovo junaštvo".

- Imenovanjem ovih ulica stvorili smo uslove da od sada kada god se neko zapita ko su bili ljudi po kojima ove ulice nose ime ponavljamo priču o Miloradu, Gojku, Aleksandru i Draganu i zauvek je sakrijemo od zaborava – istakao je Glođović i posebno zahvalio sugrađanima profesoru Dejanu Obrenovu i penzionisanom službeniku MUP-a Ratku Vujadinoviću na nesebičnom trudu da se inicijativa da nove ulice ponesu imena junaka uspešno realizuje.

Na obavezu da se čuva uspomena na sve junake, ne samo iz opštine Vrbas već iz cele Srbije, podsetio je i general u penziji Božidar Delić koji je kao jedan od komandanata u ratu na Kosovu i Metohiji bio posebni gost komemorativne akademije. Neke od poginulih Vrbašana Delić je, kako je sam rekao, lično poznavao i već tada se divio njihovoj sposobnosti i hrabrosti.

Predsednik opštine Vrbas Milan Glušac istakao je tom prilikom da Vrbas "slavi heroje koji dadoše svoje živote za našu budućnost".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading