Želite novčanicu sa svojim likom? Sada možete to da ostvarite, evo i kako

Autor: Republika

Vesti

04.04.2019

20:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narodna banka Srbije organizovaće manifestaciju "Dan otvorenih vrata" u subotu od 10 do 16 sati.

U izložbeno-edukativnom prostoru Narodne banke Srbije u Ulici kralja Petra 12 u Beogradu posetioci će imati priliku da pogledaju osnovnu izložbenu postavku "Novac na tlu Srbije", kao i tematske izložbe "Falsifikati" i "Izrada kovanog novca - od idejnog rešenja do realizacije".

Posetioci će moći i da provere verodostojnost svoje novčanice kroz lupu i UV lampu za proveru zaštitnih elemenata novčanica, podignu zlatnu polugu, proprate proces kovanja novca na presi za ručno kovanje novca, koja je napravljena po uzoru na presu iz 19. veka, kao i da se slikaju za novčanicu sa sopstvenim likom.

Stručni tim Narodne banke Srbije iz Sektora za platni sistem, putem interaktivnih diskusija, upoznaće zainteresovane posetioce, između ostalog, i sa inovacijama u oblasti plaćanja - sistemom za instant plaćanja. Sesije na pomenutu temu predviđene su od 11, 13 i 15 sati.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading