Ministar pozvao građane da učestvuju u Teletonu: Hajde da skupimo zajedno novac za novu magnetnu rezonancu

Autor: Tanjug

Vesti

01.04.2019

21:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar pozvao je večeras građane da se uključe u sutrašnju akciju Teleton i tako omoguće da se sakupi novac za novi aparat za magnetnu rezonancu.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Zlatibor Lončar

- Hajde sutra zajedno da skupimo taj novac, da imamo još jednu magnetnu rezonancu, da pomognemo ljudima da se bolest što pre dijagnostikuje i izlečimo ih - rekao je Loncar gostujući na RTS-u, koji je porkrenu Teleton, a u okviru kampanje "Rak je izlečiv".

Kako je rekao, i kada postoji višak u državnoj kasi on mora ravnopravno da se rasporedi.

- Neko hoće da budu povećane plate, morate da uložite da ne prokišnjava, da zamenite prozore, da obnovite zgrade, da uzmete novu opremu, da kupimo nove aparate... - naveo je ministar, a govorio je i o novim zakonima u oblasti zdravstva, za koje je rekao da će doneti mnogo novina, ali da je najvažnije da će bez overene zdravstvene knjižice pacijenti moći da se palijativno zbrinjavaju. 

Moći će, naveo je, i skrining program da se uradi bez zdravstvene knjižice, kao i vakcinacija.

- To se odnosi na retke i najteže, maligne bolesti, a posebna komisija odlučivaće o tome ko ispunjava uslove - kazao je Lončar.

Govoreći o obaveznom skriningu, kazao je da će građani morati da plate deo troškova za lečenje ukoliko se ne odazovu pozivu, jer se "između života i smrti uvek bira život". 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading