Bajatović ne mari što je firma gubitaš: "Srbijagas" kupuje luksuzni audi A6

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dušan Bajatović mogao bi da promeni prezime u Bahatović sudeći po tome kako rasipa novac iz državnog budžeta.

RepublikaFoto: Tanjug
Ima se, može se: Dušan Bajatović

Debeli minus sa kojim već godinama posluje preduzeće "Srbijagas", na čijem je čelu Bajatović, nije sprečio nadležne da raspišu tender za nabavku neverovatno luksuznog vozila za prilike ovog gubitaša. Podsetimo, "Srbijagas" 2015. godinu završio je s minusom od 362,05 miliona dinara.

BRISAČI SAMI RADE

Iako nije naznačeno o kom modelu vozila je reč, imajući u vidu karakteristike limuzine koje se zahtevaju u konkursnoj dokumentaciji, stručnjaci smatraju da je reč o jednom od najnovijih modela audija A6 S6, čija se cena kreće između 43.806 i 49.119 evra. Automobil u nizu enormno skupih zahteva treba da ima čak i grejanje sedišta, osvetljenje unutrašnjeg prostora najmodernijom LED tehnologijom, senzor za kišu koji sam povećava i smanjuje brzinu u zavisnosti od intenziteta padavina i obruč volana obložen kožom sa kontrolom promene brzina.

362 MILIONA DINARA IZNOSIO MINUS "SRBIJAGASA" NA KRAJU 2015.

- Pravi direktorski auto! Tonirana izolujuća stakla, grejanje sedišta, koža i virtuelni kokpit svakako nisu elementi nužni za prevoz javnih službenika. Mogli su da nabave i škodu bez virtuelnog kokpita, a sa sličnom opremom, samo što bi ona manje koštala - kaže sagovornik Srpskog telegrafa upućen u automobilsku industriju.

NESTANDARDNA OPREMA

Ono što potvrđuje da je reč o najnovijem modelu je i zahtev da limuzina ima digitalnu tablu sa uvećanjem navigacione mape koja se tek nedavno pojavila na našem tržištu.

- Pošto kupuju nov automobil, logično je da ima digitalnu tablu, ali ona nije standardna oprema i doplaćuje se. Dakle, nisu morali da je navedu, ali su očigledno pikirali određeni primerak, pa su specifikacijama sprečili da se slučajno ne pojavi još neko na tenderu i pokvari im posao. To je sve u dogovoru sa prodavcem - navodi sagovornik našeg lista.

U ovom preduzeću, međutim, nisu nam odgovorili da li smatraju da je nabavka ovako luskuznog automobila u skladu s njihovim budžetom imajući u obzir astronomske gubitke koje beleže iz godine u godinu, a ni sam Bajatović nam se nije oglasio ovim povodom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading