Stanovnici Dolova poručuju: Srbi, čuvajte se albanskih pekara!

Autor:

Vesti

25.03.2019

06:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanski pekari braća Osmankaj, koji su provocirali Srbe poziranjem sa lovačkim puškama i fotografijama na kojima rukama prave figuru dvoglavog orla, kao da su propali u zemlju otkako su ih meštani poterali iz Dolova kod Pančeva. A njihove dojučerašnje komšije, koje su za naš list pričale da sumnjaju da su ih ovi trovali jer su deca dobijala čudne osipe nakon konzumiranja njihovih proizvoda, upozoravaju druge ljude po Srbiji da dobro paze da se Osmankaji ne dosele i kod njih otvore pekaru.

RepublikaFoto: facebook.com/sasa spasic
Braća Osmankaj

Podsetimo, nakon objavljivanja provokativnih slika na profilu jednog od pekara, meštani su se, izrevoltirani i besni, spontano organizovali. Prvo su se masovno okupili ispred pekare "Dva goluba" i mirnim protestom zahtevali da se lokal odmah zatvori, a mnogobrojna višečlana porodica iseli iz njihovog komšiluka. Zatim su pokrenuli peticiju koja je na kraju urodila plodom, pa je pekara zatvorena, a čitava familija Osmankaj izgubila se u nepoznatom pravcu. Oni su u Dolovu radili i živeli u protekle četiri godine i najveći broj ljudi je kod njih kupovao hleb i pekarske proizvode.

Prema onome što su našim novinarima rekli žitelji Dolova, posebno su ugrožena bila mnogobrojna deca, koja su pre početka nastave imala običaj da svrate u njihovu pekaru, zbog čega su kasnije, kako su nam rekli njihovi roditelji, podobijala čudne ospice po stomaku, rukama, nogama i vratu.

Foto: Dragan Kadić

Stojadin Đokić: Znao sam da će se ovako nešto desiti

Jednog od meštana Stojadina Đokića, poreklom iz Kosovske Kamenice, posebno su pogodile provokacije Albanaca.

- Vrlo dobro znam koliko nas mrze i uvek su nas mrzeli. Mora nam biti jasno da oni ovde nisu stigli zbog para, nego zbog politike. Mogao sam da potpišem da će nešto da se desi jer su oni uvek bili skloni tome da nam podvaljuju - priča Đokić.

- Mi smo ih odavde oterali, ali oni mogu bilo gde da otvore opet pekaru i da ponovo prodaju srpskoj deci pecivo od kog će im izlaziti ospice po telu ili nešto još mnogo gore. Ej, zar da nam truju decu! Imali smo bezgranično poverenje u njih jer su bili pristojni i ponašali se kulturno prema nama, ali su nam sada zaboli nož u leđa i tu nema oproštaja. Sada neka Srbi paze u koji bi kraj mogli da im se dosele i nastave sa prodajom svog hleba, kao i provociranjem sa simbolom dvoglavog orla - ispričali su nam stanovnici Dolova. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading