Sa svetskog skupa o istraživanju magnezijuma: U Americi predstavljeni rezultati studije o vodi bogatoj magnezijumom iz Srbije

Autor: Sponzorisani tekst

Vesti

22.03.2019

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Nacionalnom institutu za zdravlje u Americi upravo je održan XV Internacionalni skup o istraživanju magnezijuma, pod nazivom "Magnezijum u zdravlju i bolesti", gde su predstavljeni pozitivni efekti konzumacije vode Mg Mivela.

Foto: Promo foto
Sa svetskog skupa o istraživanju magnezijuma

Na simpozijumu su prikazani rezultati kliničke studije realizovane u Nemačkoj, o ovoj mineralnoj vodi iz Srbije, koja je prirodan izvor magnezijuma i čija je konzumacija pokazala pozitivan učinak na kardiovaskularni sistem.

Sprovedena u dva centra u Berlinu, ova studija, uključivala je 50 osoba sa povišenim krvnim pritiskom ili hipertenzijom prvog stepena koji su podeljeni u dve grupe. Jedna grupa je pila Mg Mivelu, a druga placebo vodu u količini od 1L dnevno kroz 8 nedelja.

U grupi koja je konzumirala Mg Mivelu došlo je do značajne regulacije krvnog pritiska u odnosu na placebo. Prema proračunima stručnjaka, takva regulacija pritiska od svega nekoliko mmHg, kroz razdoblje od pet godina povezano je sa značajno nižim rizikom od moždanog udara i koronarne bolesti srca.

Ovo istraživanje pokazuje značaj i benefit odgovarajućeg izbora i unosa vode kao sastavnog dela uravnotežene ishrane i zdravog načina života.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading