Stručnjaci o vezi Milijane i Milojka: On mora da je preterano bogat ili...

Autor: Republika

Vesti

20.03.2019

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubavni par o kome poslednjih dana bruji Srbija, ne prestaje da intrigira javnost. Nakon priče da je Milijana (21) ludo zaljubljena u 53 godine starijeg čoveka, svi smo ostali u šoku. Jedni misle da je u pitanju ljubav, drugi da je sve marketinški trik, dok neki pominju čak i magiju.

RepublikaFoto: facebook.com/Milijana Božić
Milojko i Milijana uživaju u ljubavi

Seksolog i psihijatar Jovan Marić za Pink.rs kaže su dva razloga zbog kojih se mlada devojka može zaljubiti u poprilično starijeg muškarca. Marić kaže da taj mušarac mora da je ili preterano duhovit ili preterano bogat.

- Prva asocijacija je na novcu. Pretpostavlja se da je novac na prvom mestu, pa tek onda neko životno iskustvo. Postoji neka izreka "starca vole jedino ako je bogat ili duhovit" - objašnjava Marić.

Kako kaže, u svetu sada, ali i u istoriji, postoje činjenice koje idu u korist ovakvim vezama.

- Mahatma Gandi koji je bio poznat kao vođa pokreta nezavisne Indije poznat je i slavan, voleo je da se okruži mladim devojkama koje su uživale u njegovim pričama. Znam devojke koje su se oduševaljale intelektualcima iz Srbije u poznim godinama i koje bi rado bile sa njima. Ima takvih osoba, ali je i dalje pitanje da li je to zaista ljubav - kaže Marić.

Po njemu posledice za ovakvo ponšanje razloge treba tražiti i malo dublje.

- Sve je više razvoda brakova, deca uglavnom ostaju sa majkama, pa u potrazi za očinskom figurom devojke budu sklonije da se zaljubljuju u starije muškarace. To je poznato kao Elektra situacija, suprutno Edipovom kompleksu, gde muškarci traže žene koje ih podsećaju na majke. U tim devojkama ostane neka čežnja za ozbiljnim muškarcem - tvrdi Marić.

Kako ističe, iz svog profesionalnog iskustva zaključio je da su mlađi muškarci poprilično nestrpljivi što se tiče intimnih odnosa sa partnerkama, pa zbog toga žene umeju da pribegavaju nekoj "sigurnijoj luci".

- Tačno je da su mladi muškarci često nestrpljivi u seksualnoj aktivnosti. Misle na sopstveno zadovoljstvo, zapsotavaljaju potrebe partnerke. Mnoge devojke budu anorgazmične. Stariji muškarci mnogo više misle na zadovoljstvo partnerke. To i njemu znači kao muškarcu - objašnjava Marić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading