POČELE PRIJAVE ZA TREĆI VINSKI MARATON NA PALIĆU

Autor: Sponzorisani tekst

Vesti

14.03.2019

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Manifestacija Vinski maraton će po treći put biti održana 21. septembra na Paliću. Veliki uspeh prva dva Vinska maratona pokazao je da manifestacija ima potencijal da bude među najvažnijim i najposećenijim u Srbiji.

RepublikaFoto: Ivana Čutura
Start najzabavnije trke u regionu

Vinski maraton je manifestacija koja spaja naizgled nespojivo – trčanje, vino, muziku, gastronomiju i zabavu i namenjena je svima koji žele da se sa porodicom i prijateljima zabave i uživaju u trčanju ili šetnji kroz prirodu, gde ih u prelepo uređenim vinogradima i vinarijama očekuju odlično vino, gastronomski specijaliteti i muzika.

RepublikaFoto: Ivana Čutura
Vinski maraton Palić

Od svog prvog izdanja Vinski maraton je imao međunarodni karakter, tako da su pored trkača iz cele Srbije, na vinskoj stazi trčali i takmičari iz Nemačke, Velike Britanije, Amerike, Brazila, Kazahstana, Turske, Singapura, Češke, Crne Gore, BiH, Slovenije, Mađarske, Hrvatske i drugih zemalja. Novina prošle godine je bio festival sira Vojvodina Cheese Fest, a ove godine će biti dvostruko veći broj izlagača, koji će svoje najbolje sireve ponuditi učesnicima Vinskog maratona i na okrepnim stanicama i u Degustacionoj zoni.

Foto: Ivana Čutura
Stotine kostimiranih trkača

I ove godine će biti organizovane dve trke - Vinska trka (21,1 km) i Trka uživanja (10 km), a kostimirani trkači će pokazati da trčanje nikada nije bilo zabavnije. Posle trka takmičare i sve posetioce očekuju: besplatni koncerti, zabavna takmičenja, degustacije vina, vinske radionice, vožnja vinskim brodom, vinske ture, provod u čardi i vinski piknik. Na sajtu manifestacije www.vinskimaraton.rs se nalaze sve informacije o načinu prijave i promotivnim cenama za rane prijave za učešće na ovim zanimljivim trkama.

Foto: Ivana Čutura
Trkači iz Sijetla i Brazila

U Srbiji su mnoge regije poznate po svojim vinogradima i kvalitetnim vinima, a upravo palićke vinarije su odlučile da otvore svoje vinograde kroz koje će trčati učesnici trećeg Vinskog maratona u Srbiji.

- Vinski maraton je manifesatacija koja je izuzetno važna za turističku destinaciju Palić jer pruža učesnicima mogućnost da uživaju u našoj prirodi, u vinima i vinogradima, kao i gastronomiji. Manifestacija svake godine beleži sve veću popularnost i nama je drago da možemo da ugostimo goste iz zemlje i inostranstva. Na ovaj način se šalje najlepša razglednica  Palića! - rekao je Nebojša Daraboš, direktor Parka Palić.

Foto: Ivana Čutura

Vinski maraton će doneti svoj karnevalski duh i u Beograd, u sklopu svoje velike promocije, u junu mesecu, na jednoj prelepoj i nesvakidašnjoj lokaciji, a o čemu će uskoro biti objavljeno više informacija.

Ispunjeni su osnovni ciljevi koje su od početka podržali, pored Parka Palić i Turističke organizacije Srbije, i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a od prošle godine i Pokrajinska vlada, tako da će ove godine Vinski maraton zauzeti važno mesto na mapi kulturno-sportskih dešavanja u zemlji i regionu.

Foto: Ivana Čutura
Iz Las Vegasa prvi put u Srbiji zbog Vinskog maratona

Vinski maraton na Paliću je prilika da se uverite zašto su ovakve manifestacije glavna atrakcija najpoznatijih vinskih regiona u svetu!

Organizator: Udruženje Vinski maraton Park Palić d.o.o.
www.vinskimaraton.rs
https://www.facebook.com/vinskimaratonpalic/?fref=ts
Uz podršku:
  • Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija
  • Autonomne Pokrajine Vojvodine
  • Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
  • Turističke organizacije Srbije
  • Privredne komore Srbije

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading