ŽESTOKA MEĆAVA NA PEŠTERU: Palo i do pola metra snega, zavejani putevi, deca ne mogu u škole!

Autor: Tanjug

Vesti

12.03.2019

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sneg na Pešteru pada duže od 24 sata, u pojedinim delovima visoravni visina snežnog pokrivača jutros je i do 50 santimetara, ima i smetova, a većina puteva je neprohodna, naročito u području Bara i Karajukića Bunara.

RepublikaFoto: youtube.com/emisija Farma
Sneg na Pešteru

- Mećava i dalje traje, svi putevi okolo su neprohodni, pokušavam da se probijem do Karajukića Bunara motornim sankama, ali, sneg je dubok, težak, mokar, ima sigurno pola metra. Bukvalno, svi smo u blokadi. Noćas je bilo nezapamćeno nevreme - kaže Radoje Kuč, poštar iz sela Doliće blizu Karajukića Bunara, prenose beogradski mediji.

Škola u selu Bare jutros ne radi jer do centra sela i zgrade škole nisu uspeli da se probiju ni profesori ni đaci iz ovog i okolnih sela.

- Svi putevi u Barama, i ka Sjenici i ka selima okolo jutros su neprohodni. Napadalo je i do 40 centimetara snega, a mećava i dalje traje - kažu u Barama jutros.

- U selima Dujke i Kijevci škole jutros ne rade jer deca nisu uspela da se probiju kroz mećavu, u selima Gonje i Trijebine samo deo đaka stigao je do škola. Čekamo da se nevreme makar malo smiri i da krenemo u čišćenje puteva - kaže Rade Rakonjac, pomoćnik predsednika opštine Sjenica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading