Posle Jutjuba i Fejsbuk krenuo u borbu protiv antivakcinaša

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.03.2019

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedelju dana nakon što je Jutjub odlučio da ukloni reklame koje podržavaju antivakcinaške stavove, sličan potez povukao je i Fejsbuk.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naime, u Fejsbuku su takođe krenuli u borbu protiv onih koji zagovaraju izbegavanje vakcinisanja dece. Na službenom blogu objavili su promenu poslovne politike kojom će dezinformacije i štetne sadržaje koji se šire Fejsbukom, a tiču se antivakcinaškog trenda, pokušati da svedu na najmanju moguću meru, a opet bez cenzure slobodnog izražavanja, navodi BUG.HR.

Umanjiće značaj stranica i grupa koje podstiču ovakve ideje, pa ce se one mnogo ređe vidati u preporukama, News Feedu i rezultatima pretrage, prenosi B92.

Antivakcinaški oglasi biće zabranjeni, a reklame neće moci da se prikazuju ni ciljnoj grupi ljudi koji se predstavljaju kao antivakcinaši - takva segmentacija je takođe ukinuta. 

Nalozi koji, uprkos tome, postavljaju oglase protiv vakcinisanja dece bice izbrisani. 

Sadržaj koji se protivi vakcinisanju dece bice na slican nacin uklonjen i s Instagrama, a ljudima koji pretražuju informacije o antivakcinaškom pokretu bice ponuden edukativni sadržaj. On bi trebalo da im skrene pažnju na naucne cinjenice. 

- Potpuno smo posveceni sigurnosti naše zajednice i nastavicemo da radimo na tome - porucuju ovom prilikom iz Fejsbuka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading