Daj snagu, doniraj: Pomozimo ženama koje su tokom hemioterapije izgubile kosu!

Autor: Republika

Vesti

04.03.2019

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kampanja pod nazivom "Daj snagu" za podršku ženama obolelim od raka dojke je poziv da se što veći broj građana uključi u akciju doniranja kose za žene koje su je tokom hemioterapije izgubile i za koje će biti izrađivane perike od prirodne dlake.

RepublikaFoto: Photo by Ani Kolleshi on Unsplash
Foto: Ilustracija

U Srbiji svake godine od raka dojke oboli oko 4600 žena, dok svaka osma koja se suočava sa ovom bolešću izgubi najtežu bitku. To je najčešći oblik tumora kod žena, ali kad se otkrije na vreme u 95 odsto slučajeva je izlečiv. U mesecu borbe protiv raka, sa željom da se žene obolele od ove bolesti dodatno osnaže i ohrabre, pokrenuta je kampanja "Daj snagu", koja ima za cilj podršku svima koje su tokom hemioterapije izgubile kosu.

- Gubitak kose kod žena spada u jedan od najtežih i najemotivnijih trenutaka dok prolaze kroz hemoterapije. To je trenutak kada borba sa rakom postaje vidljiva okolini ali i njima, trenutak kada shvataju da se rak ne dešava nekom drugom. Tada im je potrebna velika snaga da nastave borbu. Motiv ove kampanje je upravo to - da ‘da snagu’ ženama da nastave borbu sa rakom jače i snažnije uz našu podršku. Snaga koju dajemo dolazi iz kose koju će divni ljudi donirati s ljubavlju za ove hrabre žene a nakon perioda prikupljanja kose pristupiće se izradi, kvalitetnih, ručno pravljenih  perika jer naše dame zaslužuju samo najbolje - istakla je Vesna Bondžić, osnivač Ženskog centra "Milica".

RepublikaFoto: Promo foto
Vesna Bondžić

Kampanja "Daj snagu" koju je pokrenuo brend Pantene, Ženski centar "Milica" iz Vrnjačke Banje uz podršku kompanije Delez Srbija, ima za cilj motivisanje građana da doniraju kosu i na taj način pomognu u izradi perika.

Osim doniranja kose, podrška kampanji ostvaruje se i kupovinom Pantene proizvoda u prodavnicama Maksi i Tempo, kao i kroz uplate na posebno otvoren žiro račun Ženskog centra "Milica".

Nakon prve faze prikupljanja kose, sledi period izrade perika, nakon čega će sve zainteresovane žene moći da se prijave za svoju periku od prirodne kose. Perike se nakon perioda hemioterapije i rasta kose vraćaju Ženskom centru "Milica", gde će biti na raspolaganju ženama kojima su potrebne.

Svi detalji u vezi sa doniranjem kose nalaze se na sajtu Ženskog centra "Milica" www.dajsnagu.milica.org.rs.

Zvanični pravilnik kampanje možete pogledati na LINKU.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading