Nastavak akcije: "Đaci vas mole, usporite pored škole"

Autor:

Vesti

01.03.2019

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle produženog raspusta đaci su ponovo u klupama. Nastavljaju sa sticanjem novih znanja iz matematike, srpskog jezika, sveta oko nas. I "Parking servis", nastavlja da obilazi đake prvake beogradskih osnovnih škola i da ih, u okviru 12. ciklusa akcije "Đaci vas mole, usporite pored škole", uči osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju.

RepublikaFoto: Promo foto
Đaci vas mole, usporite pord škole

Drugo polugodište "Parking servis" započinje u osnovnim školama opštine Barajevo. Zatim sledi opština Grocka, a onda se niže još osam beogradskih opština. Moraju se obići svi đaci prvaci, moraju naučiti kako da bezbedno idu od kuće do škole i moraju svi dobiti svetloodbojne prsluke, kako bi bili uočljiviji ostalim učesnicima u saobraćaju. 

Oko 4.000 prvaka je u prvom polugodištu dobilo svetloodbojne prsluke sa likom Zebranka Brinića, maskote ove akcije, a do kraja ove školske godine dobiće ih još oko 13.500. 

RepublikaFoto: Promo foto

Nakon više od decenije iskustva vođenja akcije "Đaci vas mole, usporite pored škole", ne sumnjamo da će "Parking servis" stići do svakog đaka prvog razreda na teritoriji Beograda, kao ni da će svi oni dobro naučiti kako da budu bezbedni u saobraćaju. 

Ne znamo ko je najzaslužniji za to da je sve manje saobraćajnih nezgoda u blizini škola u kojima su učesnici deca, ali "Parking servis" sigurno ima značajnog udela u tome.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading