Vreme za vikend: Sa minus 10 na plus 15 stepeni, a narednih dana čeka nas OVO!

Autor: D.S

Vesti

23.02.2019

06:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jako zahlađenje, sneg i ledeni talas zahvatiće Srbiju tokom vikenda, a ponegde se očekuju i olujni udari, upozoravaju meteorolozi. Oni za subotu predviđaju oblačno vreme sa snegom u svim predelima Srbije, osim na krajnjem severu gde će biti sunčano, ali veoma hladno.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

Kako najavljuje RHMZ, na pojedinim mestima očekuje se i temperatura deset stepeni ispod nule.
Prema rečima meteorologa Đorđa Đurića, na planinama se očekuju veće količine snežnih padavina koje će sa sobom doneti smetove i nanose, dok će se manji snežni pokrivač formirati u nižim predelima.

- Prestanak padavina očekuje se u toku noći između subote i nedelje. U nedelju ujutru moguć je jak do umeren mraz. Tokom dana će biti sunčano i prohladno - najavljuje Đurić i ističe da će već početkom sledeće nedelje temperatura, posle jutarnjeg mraza i magle, početi da raste.

Foto: Srpski telegraf
Vremenska prognoza za naredne dane

Slično vreme očekuje se i u utorak, dok će u sredu u južnim i centralnim predelima pasti i slaba kiša.

Ponovno razvedravanje nas pak očekuje već od četvrtka.

- Biće relativno toplo i sunčano, a dnevna temperatura ići će i više od 15 stepeni - kaže Đurić.
Ledeni vikend sa minimalnom temperaturom od minus pet stepeni očekuje se i u Beogradu. U subotu će biti uslova za slab sneg, dok se u toku večeri očekuje razvedravanje.

Hladno vreme najavljeno je i za nedelju, kada će jutarnja temperatura iznositi minus sedam stepeni, a maksimalna dva. Od četvrtka će u Beogradu biti sunčano i relativno toplo, sa temperaturom oko 15 stepeni. 


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading